Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Απάντηση Γεροβασίλη σε Κουμουτσάκο: / Απάντηση Γεροβασίλη σε Κουμουτσάκο: "Η Ν.Δ. υπερασπίζεται τα συμφέροντα που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση Γεροβασίλη σε Κουμουτσάκο: / Απάντηση Γεροβασίλη σε Κουμουτσάκο: "Η Ν.Δ. υπερασπίζεται τα συμφέροντα που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση"

“Να μας φέρει και τις αποδείξεις. Κοιτάξτε, όλα αυτά τα απειλητικά δεν μας πτοούν και δεν πτοούν και την ελληνική κοινωνία” ήταν η ευθεία απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη στους ισχυρισμούς Κουμουτσάκου περί σκοτεινών κυβερνητικών μεθοδεύσεων στη Δικαιοσύνη. “Έχει αποδειχθεί διαχρονικά και ιστορικά το ποιοι στήριξαν τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις στη χώρα, ποιοι διατύπωσαν διάφορες και ποιοι ξέρουν καλά όλους αυτούς τους μηχανισμούς” πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και κατέληξε: “Οι χαρακτηρισμοί εκ μέρους της Ν.Δ. καλό θα ήταν να εκλείψουν. Να μην τορπιλίζουν το κλίμα, να μη μιλούν για θέματα Δημοκρατίας. Δεν ήταν αυτοί που τα υπερασπίστηκαν σε αυτή τη χώρα”.

Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης στο θέμα των αδειών είπε: “Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η πρόθεση της κυβέρνησης, η πολιτική επιλογή, αλλά και η υποχρέωσή της να μπει τάξη, να μπουν νόμοι και να εφαρμοστούν κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και όσον αφορά τις δημόσιες συχνότητες. Αυτός είναι ο σταθερός μας στόχος και δεν πρόκειται να αλλάξει”.

Αναφορικά με την τροπολογία για τα μη αδειοδοτούμενα κανάλια, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτή “αποτελεί μέρος ακριβώς μιας διαδικασίας, η οποία θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί εάν και πότε θα κατατεθεί και ποιος διάλογος θα προηγηθεί”. Παρέπεμψε δε στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ότι θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις.

Όσων αφορά τον διάλογο που έχει ανοίξει για τον ΣτΕ διαμήνυσε: “Ανεξαρτήτως το τι συμβαίνει στην κοινή γνώμη, ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει στον δημόσιο διάλογο, ανεξαρτήτως των τοποθετήσεων και των πολιτικών προσώπων, όλων όσοι έχουν δημόσιο βήμα, δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης”. Συμπλήρωσε ότι “Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της ανεξάρτητα και αμερόληπτα” και πως “όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο και ασκούν δημόσια κριτική θα πρέπει να σταθούν και οι ίδιοι στο ύψος των περιστάσεων".

Άλλος έδωσε το όνομα

Αναφορικά με το πρωτοσέλιδο της "Αυγής" είπε: “Αυτή που δημοσιοποίησε το όνομα του δικαστή δεν ήταν η εφημερίδα 'Η Αυγή' ή τουλάχιστον δεν ήταν η πρώτη. Δημοσιοποιήθηκε πρώτα και από βουλευτή της Ν.Δ. Υπήρξε και κοινοβουλευτικός έλεγχος”. Και πρόσθεσε: "Η θέση μου είναι, και είναι απολύτως σαφής, ότι, προφανώς, τα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να προστατεύονται στον δημόσιο λόγο. Σε αυτό θα μας βρείτε απολύτως σταθερούς. Από την άλλη, αν υπάρχει πειθαρχικό θέμα, δηλαδή αν υπήρξε εύνοια, π.χ. στην ανάδειξη του δικαστικού σώματος, επαναλαμβάνω 'εάν', τότε θα πρέπει τα αρμόδια όργανα, όπως διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, να πραγματοποιήσουν μια έρευνα η οποία να διαπιστώσει πρώτον εάν τα προσωπικά δεδομένα παραβιάστηκαν και δεύτερον εάν συντρέχει και ζήτημα όσον αφορά την παρέμβαση σε θέματα ανάδειξης δικαστών. Θεσμικά, η Δικαιοσύνη θα κάνει περί αυτού αυτό που πρέπει".

Ν. Φίλης: Ήττα αν επιστρέψουμε στο καθεστώς ασυδοσίας

«Είναι ήττα, κατά τη γνώμη μου, αν πάρει αυτή την απόφαση το ΣτΕ και θα επιστρέψουμε στο καθεστώς της ασυδοσίας, που υπήρχε τόσα χρόνια» είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στον ΣΚΑΪ κλιθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο το ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά: «Ασυδοσία θα έχουμε. Εγώ δεν το δέχομαι αυτό το πράγμα ότι θα το κάνει το ΣτΕ, πιστεύω ότι θα κρίνει συνταγματικό τον νόμο, ποιο θα είναι όμως το αποτέλεσμα; Η ασυδοσία, ο κιτρινισμός, η φαυλότητα». Υπογράμμισε την ανάγκη το ΣτΕ να εργαστεί ανεπηρέαστο ως προς τις αποφάσεις που θα βγάλει, αρνούμενος ότι ασκούνται κυβερνητικές παρεμβάσεις. Από την άλλη πλευρά, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για “ομοβροντία εκβιαστικών δηλώσεων” με στόχο τη Δικαιοσύνη.

Μιλώντας για το πρωτοσέλιδο της "Αυγής" αναφορικά με τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ, ο Ν. Φίλης απέρριψε το επιχείρημα ότι επηρεάζει την υπόθεση, καθώς, όπως υποστήριξε, πρόκειται για προσωπικό θέμα, που δεν μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα της Ολομέλειας. Αναφορικά με την προοπτική επανακατάθεσης της τροπολογίας σχετικά με τα μη αδειοδοτούμενα κανάλια, τόνισε: "Για την τροπολογία Παππά η κυβέρνηση δεν βιάζεται. Και αυτό είναι συνεκτίμηση πολλών παραγόντων".

Φ. Βάκη: Απερίσπαστη Δικαιοσύνη, συγκρότηση ΕΣΡ

«Θα ήταν κρίμα 255 εκατομμύρια ευρώ, που δεν είναι λίγα σε μια εποχή κρίσης και δημοσιονομικής στενότητας, να τα πάρουμε από την κοινωνία, από τους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, και να επιστραφούν στους καναλάρχες», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη στον ΣΚΑΪ κάνοντας έκκληση “να ηρεμήσουμε, να αφεθεί η Δικαιοσύνη απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της”, ενώ πρόσθεσε: “Να κοιτάξουμε να συγκροτήσουμε το ΕΣΡ”.

Ν. Σαντορινιός: Τρία θεσμικά ατοπήματα από τη Ν.Δ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός έκανε αναφορά στα τρία “θεσμικά ατοπήματα της Ν.Δ.”. Ως πρώτο ατόπημα χαρακτηρίζει τον “όρο να πέσει ο νόμος Παππά για να συστηθεί το ΕΣΡ”. Εξήγησε πως “αυτό αποτελεί θεσμικό ατόπημα, γιατί ο νόμος Παππά ψηφίστηκε με πλειοψηφία από τη Βουλή και επιχειρούν με έναν άλλο τρόπο να καταργήσουν ψηφισμένο νόμο”. Ως δεύτερο ατόπημα ο Νεκτάριος Σαντορινιός ανέφερε ότι στη Ν.Δ. “κρίνουν τον νόμο «αντισυνταγματικό» προκαταλαμβάνοντας την απόφαση του ΣτΕ”. Τέλος, το τρίτο ατόπημα της Ν.Δ. είναι η μη σύσταση του ΕΣΡ, “κάτι που αποτελεί συνταγματική επιταγή”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL