Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
"Σπούτνικ Festival", ημέρα δεύτερη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Σπούτνικ Festival", ημέρα δεύτερη

Συνεχίζεται σήμερα το πρωτοεμφανιζόμενο “Σπούτνικ Festival” στο άλσος Στρατού στο Γουδή (κοντά στο Μετρό Κατεχάκη), που διοργανώνεται από τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εκδίδουν το ομώνυμο περιοδικό.

Η γιορτή του Σπούτνικ περιλαμβάνει «Διεθνούπολη» με πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις από την Ευρώπη και τον κόσμο, καθώς και αντίστοιχη πολυεθνική κουζίνα, «Αλληλέγγυο Χωριό» (από διάφορες οργανώσεις αλληλεγγύης), παιδότοπο με πλούσιο πρόγραμμα, βιβλιοπωλείο, επίδειξη σιμουλτανέ σκακιού (ταυτόχρονες παρτίδες εναντίον πολλών αντιπάλων), το «Κόκκινο χωριό» του ραδιοφωνικού σταθμού “105.5 Στο Κόκκινο”, και φυσικά περίπτερο της “Αυγής”, όπως επίσης και τα καθιερωμένα στα νεολαιίστικα φεστιβάλ σουβλάκια.

Το σημερινό μουσικό πρόγραμμα

Το μουσικό πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει σήμερα στην κεντρική σκηνή (Sputnik Stage) την Ελένη Βιτάλη με τη συνοδεία του Βαγγέλη Γερμανού και της Ρίτας Αντωνοπούλου, τον Πετρολούκα Χαλκιά με τον Χρήστο Τζιτζιμίκα και τον Μπάμπη Παπαδόπουλο, ενώ στη λαϊκή σκηνή (Laika Stage) τον Δημήτρη Μυστακίδη και τους Ρεμπετιέν.

Συζητήσεις για την Αριστερά και το προσφυγικό

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει, ακόμη, δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις:

“Αριστερά, Δημοκρατία και Ριζοσπαστική Πολιτική” (19:00): Παρεμβαίνουν: Chantal Mouffe (Καθηγήτρια του τμήματος Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, του Πανεπιστημίου του Westminster), Κώστας Δουζίνας (Καθηγητής της Νομικής και Κοσμήτορας της Σχολής των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών του Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ).

“H καθημερινότητα των νέων στα Κέντρα Φιλοξενίας” (18:00): Συζήτηση για το παράδειγμα του Κέντρου Φιλοξενίας του Ελαιώνα μέσα από τη ματιά του συντονιστή του Mahmoud Abdel Basoul. Για το ταξίδι τους και την καθημερινότητά τους στην Ελλάδα θα μιλήσουν οι Amir και Mohammed.

Εκθέσεις

Τέλος, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις εξής εκθέσεις: «Δρόμοι που τέμνονται, λαοί που συναντιούνται» (για το προσφυγικό), «Warehouse of souls» (φωτογραφική έκθεση από την Ειδομένη), «Έκθεση ζωγραφικής από Αφγανούς πρόσφυγες», «Δικαίωμα στο όνειρο» (εικαστική έκθεση από τους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα), «Θεμελιώνοντας τα κινήματα, σπάζοντας τα τσιμέντα» (έκθεση φωτογραφίας για τους ελεύθερους χώρους), «Η ιστορία είναι δική μας, και οι άνθρωποι κάνουν την ιστορία» (αφιέρωμα στην περίοδο διακυβέρνησης Αλιέντε), «Η νέα γενιά διαβάζει την ιστορία της. Από τον Θούριο στην Ενέδρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL