Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Θ. Δρίτσας για ΟΛΠ: Δώσαμε την μάχη για να κερδηθούν όσο γίνεται περισσότερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Δρίτσας για ΟΛΠ: Δώσαμε την μάχη για να κερδηθούν όσο γίνεται περισσότερα

«Έπρεπε να δώσουμε την μάχη για να κερδηθούν όσο γίνεται περισσότερα προς την κατεύθυνση του κοινωνικού μερίσματος και δημόσιου συμφέροντος» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, σχετικά με την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ κατά την καταληκτική του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής που επεξεργάζεται την κύρωση της συμφωνίας.

Ο Θ. Δρίτσας σχολίασε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση στην προσπάθεια αυτή, καθώς κάθε φορά που η κυβέρνηση επιχειρούσε διαπραγμάτευση γι’ αυτά τα ζητήματα εμφανιζόταν η απειλή ότι θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός και θα φύγουν οι επενδυτές. Ο υπουργός Ναυτιλίας σχολίασε ότι αυτή η απειλή «κατά περίεργο τρόπο» έβρισκε «αυτόματη διανομή» στον Τύπο.

Ο Θ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην στάση της Cosco και στην επιστολή της που προκάλεσε αντιδράσεις μιλώντας για «υπερβάλλοντα νομικό ζήλο». Παράλληλα, επέκρινε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να επεξεργαστούν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις μιλώντας για «επιδερμική προσέγγιση».

Καμία σκέψη για παραχώρηση του λιμανιού της Πάτρας

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας σχολίασε και το ζήτημα της Πάτρας υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για παραχώρηση του λιμανιού της Πάτρας κι ότι, αντίθετα, υπάρχει «σε άμεση εξέλιξη» σχέδιο απόδοσης του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στους πολίτες, όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL