Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Εκλογές ζήτησε και πάλι ο Κ. Μητσοτάκης με αφορμή την Cosco
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκλογές ζήτησε και πάλι ο Κ. Μητσοτάκης με αφορμή την Cosco

Ως αφορμή για να επιτεθεί στην κυβέρνηση ότι δήθεν διώχνει επενδύσεις από την χώρα και να ζητήσει για ακόμη μια φορά εκλογές χρησιμοποίησε την επιστολή της Cosco για την συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς περί ουσιαστικών διαφορών μεταξύ των συμφωνηθέντων με την εταιρεία και την τελική συμφωνία που κατατέθηκε προς κύρωση στην Βουλή.

Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να υπαναχωρήσει από τα όσα η ίδια υπέγραψε προκειμένου να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία. Μάλιστα σχολίασε ότι αν ο υπουργός Ναυτιλίας ενέργησε αυτόβουλα θα έπρεπε να παυτεί από τον πρωθυπουργό, τον οποίος και κατέστησε «προσωπικά υπεύθυνο», καθώς κάλυψε τις ενέργειες του Θ. Δρίτσα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας» υποστηρίζοντας ότι με τα όσα έγιναν «ακύρωσε πολιτικά» την συμφωνία κι ότι «με τις πονηριές σας διασύρατε την χώρα».

«Η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου, αλλά εκλογές»

Ο Κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου, αλλά εκλογές» μιλώντας για την υποτιθέμενη ανάγκη της χώρας για μια κυβέρνηση που «να την οδηγήσει με ασφάλεια στην μετά λαϊκισμό εποχή». Μάλιστα ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές στην Ισπανία, υποστηρίζοντας ότι οι Ισπανοί πολίτες «είδαν τα τραγικά αποτελέσματα της δικής σας πολιτικής» κι αποφάσισαν να μην εμπιστευτούν τους «δικούς τους αντίστοιχους λαϊκιστές».

Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται» κι ότι «όσοι εξαπατήθηκαν από τις λαϊκίστικες υποσχέσεις σας αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα». Αν και νωρίτερα είχε στηλιτεύσει τον λαϊκισμό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν απέφυγε τις αναφορές στην καθυστέρηση καταβολής των συντάξεων κι επανέλαβε τους ισχυρισμούς του κόμματός του για την «off-shore» που έχει μετοχές της «Αυγής».

Πάντως, ο Κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την συμφωνία με την Cosco σημειώνοντας ότι «αναβαθμίζει την θέση της χώρας, προωθεί τα γεωπολιτικά της συμφέροντα, δημιουργεί θέσεις εργασίας».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL