Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Θέμα εκ του μη όντος με την αναχώρηση των θεσμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέμα εκ του μη όντος με την αναχώρηση των θεσμών

Θρίλερ χωρίς πραγματικό λόγο έστησαν νωρίτερα ηλεκτρονικά μέσα με breaking news, υπό τον τίτλο: «Το κουαρτέτο φεύγει!». Αρχικώς επιχειρήθηκε να δοθεί η αίσθηση του ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις, στη συνέχεια όμως βρέθηκε και το κερασάκι, φεύγουν γιατί... «δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Έλληνες», με άλλα λόγια ότι οι συνομιλίες τους δεν θα παραμείνουν ιδιωτικές (παραπέμποντας έτσι στη διαρροή του γνωστού διαλόγου Τόμσεν -Βελκουλέσκου).

Στην πραγματικότητα, τίποτε από τα δύο δεν ισχύει. Πρώτον, ήταν προγραμματισμένο να φύγουν χθες για τις Βρυξέλλες για τις ανάγκες του EuroWorking Group -μαζί τους και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης-, πλην όμως καμία πτήση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της απεργίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Αλλά και ο ισχυρισμός ότι απέφυγαν να συνομιλήσουν μακρόθεν με το κέντρο των Βρυξελλών από το φόβο μιας νέας διαρροής, δεν ισχύει, πολύ απλά γιατί η συνάντηση στη βελγική πρωτεύουσα ήταν προγραμματισμένη και αναφερόταν στο διάλογο των δύο κορυφαίων στελεχών του ΔΝΤ.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα: "Τόμσεν: Λοιπόν, ρίξε την ευθύνη σε εμένα, εντάξει. Πότε θέλουν να ολοκληρωθεί αυτή η αποστολή; Βελκουλέσκου: Θέλουν να τελειώσουν ιδανικά μέχρι τις 8 Απριλίου, άρα μία εβδομάδα. Είτε μέχρι τις 12 ή 13. Θυμήσου ότι στις 6 και 7 Απριλίου θέλουν να γίνει η συνάντηση της Washington Group για το χρέος στο πλαίσιο του Euroworking Group και μετά...". Θέμα εκ του μη όντος...
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL