Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

- Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής: Τη δημιουργία του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής, που έχει καταγγελθεί ως ψεδοσωματείο από τους εργαζομένους στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και την ΟΙΕΛΕ, καταγγέλλουν οι Τάσος Κουράκης, Δημήτρης Στρατούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Μαρία Μπόλαρη, Κώστας Μπάρκας, Γιάννης Σταθάς, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Αλέξης Μητρόπουλος τονίζοντας ότι είναι αυθεντικό εργοδοτικό συνδικάτο με ιδρυτικά μέλη συγγενικά πρόσωπα των ίδιων των εργοδοτών (υπουργείο Εργασίας).

- Επίδομα θέρμανσης στη Μαγνησία: Την ένταξη της Μαγνησίας στην ευνοϊκότερη Β' ζώνη του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, προτείνει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημειώνοντας ότι σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται όλοι οι άλλοι νομοί της Θεσσαλίας (υπουργείο Οικονομικών).

- Σίτιση στρατιωτών σε Αυλώνα, Θήβα: Τις διαμαρτυρίες στρατιωτών για ελλιπή σίτιση στα στρατόπεδα Θήβας και Αυλώνας μεταφέρουν οι Γιάννης Σταθάς, Γιώργος Βαρεμένος και Θοδωρής Δρίτσας αναφέροντας μικρές μερίδες φαγητού από τότε που άνοιξε ιδιωτικό ΚΨΜ στη Θήβα και μη χορήγηση επιπλέον μερίδας φαγητού στο ΚΕΤΘ Αυλώνας (υπουργείο Άμυνας).

-Καταρροϊκός πυρετός στην Πρέβεζα: Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού στην Πρέβεζα, ζητά ο Κώστας Μπάρκας προτείνοντας αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους, ψεκασμούς, προμήθεια έντομο-απωθητικών και φαρμάκων (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Καταρροϊκός πυρετός στην Αιτωλοακαρνανία: Εμβολιασμούς για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ζητούν οι Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος προτείνοντας επιδότηση φαρμάκων, εντομοαπωθητικών στους κτηνοτρόφους, χορήγηση δωρεάν ζωοτροφών, ψεκασμούς και αποζημιώσεις (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας": Για μία ακόμη φορά σε χρονικό διάστημα 3 ετών το νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας" μένει χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, υπενθυμίζουν οι Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου προσθέτοντας ότι διεκόπησαν οι εργασίες αποκατάστασης του κεντρικού κτηρίου του νοσοκομείου λόγω μείωσης της πίστωσης (υπουργείο Υγείας).

- Λίμνη Κάρλα: Την ολοκλήρωση της επανασύστασης της λίμνης Κάρλας στη Μαγνησία, προτείνουν οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ηρώ Διώτη, Ευγενία Ουζουνίδου, Δημήτρης Γελαλής, Παναγιώτα Δριτσέλη και Νίκος Μιχαλάκης προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει 250 εκατ. ευρώ στην Ε.Ε. (υπουργεία Υποδομών, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού).

- Μαιευτήριο "Έλενα Βενιζέλου": Πρόσληψη προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν οι ειδικές μονάδες (ΜΕΘ-ΜΑΦ, χειρουργεία, εξωσωματική κ.λπ.) του νοσοκομείου "Έλενα Βενιζέλου", προτείνουν οι Ανδρέας Ξανθός, Βασίλης Κυριακάκης, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Δερμιτζάκης, Ιωάννα Γαϊτάνη και Νίκος Μιχαλάκης καταγγέλλοντας ότι ετοιμάζεται η ιδιωτικοποίησή του ή η συγχώνευση με το "Αλεξάνδρα" (υπουργείο Υγείας).

- ΤΕΙ Κρήτης: Την ένταξη στον προϋπολογισμό του υπουργείου της ίδρυσης και λειτουργίας του ΤΕΙ στην Ιεράπετρα το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, προτείνει ο Κωστής Δερμιτζάκης αναφέροντας ότι το κτήριο όπου στεγάζεται το ΤΕΙ είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου (ΟΑΕΔ), οπότε μένει να πληρωθεί η προϋπόθεση του προσωπικού και του εξοπλισμού (υπουργείο Παιδείας).

- Internet σε αγροτικές περιοχές: Την ολοκλήρωση του έργου Rural Broadband, για σύνδεση στο Ιnternet των κατοίκων των αγροτικών περιοχών, ζητούν οι Θανάσης Πετράκος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Τζένη Βαμβακά, Γιώργος Βαρεμένος, Έφη Γεωργοπούλου, Κωστής Δερμιτζάκης, Μαίρη Διακάκη, Κώστας Ζαχαριάς, Μαρία Κανελλοπούλου, Δημήτρης Κοδέλας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βασίλης Κυριακάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Στάθης Παναγούλης, Δημήτρης Στρατούλης, Μαρία Τριανταφύλλου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Βασίλης Χατζηλάμπρου σημειώνοντας ότι αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλες περιοχές για να έχουν πρόσβαση στο Ιnternet (υπουργείο Υποδομών).

- Αλιευτικά σκάφη: Τροποποίηση της απόφασης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013, προτείνουν οι Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βαγγέλης Αποστόλου, Αγνή Καλογερή, Μαρία Κανελλοπούλου και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, προτείνοντας οι αλιείς να καταβάλλουν μόνο τη συμμετοχή που τους αναλογεί, και όχι το σύνολο της απαιτούμενης δαπάνης, για τη βελτίωση των σκαφών παράκτιας αλιείας μικρής κλίμακας (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Την παράταση του προγράμματος Διάπολις για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, ζητούν οι Τάσος Κουράκης, Έφη Γεωργοπούλου, Μαρία Κανελλοπούλου, Γιώργος Πάντζας και Θεανώ Φωτίου προτείνοντας ακόμη τη μοριοδότηση των 177 εκπαιδευτικών που εργάζονται στο πρόγραμμα και την επαναφορά του θεσμού των τάξεων υποδοχής για τους δίγλωσσους μαθητές, μετανάστες και παλιννοστούντες (υπουργείο Παιδείας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL