Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν debate για τις ευρωεκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν debate για τις ευρωεκλογές

Χωρίς debate για τις ευρωεκλογές θα οδηγηθούν οι πολίτες στις κάλπες, μιας και οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής απέρριψαν το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ με τον ισχυρισμό ότι "είναι πολύ αργά" και προφασίστηκαν τεχνικές και διαδικαστικές δικαιολογίες, όπως καταγγέλλει ο Κώστας Πουλάκης.

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή, αφού "ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση του θέματος της προβολής των συνδυασμών και της τηλεοπτικής κάλυψης των ευρωεκλογών", όπως τονίζει, και σε αυτό το πλαίσιο "επαναφέραμε την πρόταση την οποία είχε καταθέσει προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σ. Κεδίκογλου, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, για τη διεξαγωγή δύο debate, ενός ανάμεσα στα κόμματα που εκπροσωπούνται είτε στη Βουλή είτε στην Ευρωβουλή -πλην της Χρυσής Αυγής- και ενός ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ".

Για να λειανθούν οι αιχμές, η πλειοψηφία της διακομματικής επιτροπής έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε η δεύτερη προεκλογική συγκέντρωση κάθε κόμματος, η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, πλην εκείνης στην Αθήνα, να μην είναι υποχρεωτικά από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά από οποιαδήποτε πόλη της περιφέρειας.

Πάντως, ανεπίλυτο παραμένει το πρόβλημα της μετακίνησης των ετεροδημοτών τα δύο σαββατοκύριακα των εκλογών, αφού θα υποχρεωθούν να πληρώσουν διόδια, θέμα "για το οποίο ο κ. Μιχελάκης είχε δεσμευτεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής να μας απαντήσει σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό", όπως υπενθυμίζει ο Κώστας Πουλάκης, ο οποίος καταγγέλλει τον υπουργό Εσωτερικών ότι "σήμερα εισπράξαμε εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι θα μας απαντήσει".

Όσο για το ζήτημα που ανέκυψε με τους 794 πολίτες του δήμου Αθηναίων, που έχουν βρεθεί εκτός εκλογικών καταλόγων, ενώ είχαν κάνει έγκαιρα αίτημα για μεταδημότευση, ο Κώστας Πουλάκης τονίζει ότι έχει καταθέσει σχετική πρόταση "η οποία κατά τη γνώμη μας αντιμετωπίζει με τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο ένα πρόβλημα το οποίο στερεί επί της ουσίας τη συγκεκριμένη κατηγορία εκλογέων από την κορυφαία έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας".

Γ. Σακελλαρίδης: Ο Γ. Καμίνης έπρεπε να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες

"Προκύπτουν σαφείς ευθύνες, όχι στους υπαλλήλους του δήμου, που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις διαδικασίες, αλλά στην ίδια τη δημοτική αρχή και το υπουργείο Εσωτερικών, για τη γενικότερη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου και την αδυναμία του να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών" καταγγέλλει ο Γ. Σακελλαρίδης αναφορικά με τους 794 πολίτες που έμειναν εκτός εκλογικών καταλόγων και προσθέτει:

"Η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων θα μπορούσε, εκτός από το να κινεί διοικητικές διαδικασίες 'για ευθύνες που τυχόν υπάρχουν', να αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι εκατοντάδες δημότες της Αθήνας θα στερηθούν de facto το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ έκαναν εγκαίρως τις διαδικασίες, και να πιέσει ιδιαίτερα το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε -έστω και τώρα- να υπάρξει επανόρθωση και να μην στερηθούν εκ των πραγμάτων το δικαίωμα να ψηφίσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL