Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: / Δημήτρης Χριστόπουλος: Να νικήσει η Αριστερά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: / Δημήτρης Χριστόπουλος: Να νικήσει η Αριστερά

Σε ανοιχτή επιστολή του, ο Δημήτρης Χριστόπουλος εξηγεί τι επιδιώκει με την παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλήγει με την προτροπή "στην Ελλάδα, η Αριστερά να νικήσει, η Ευρώπη να στρίψει αριστερά".

Τα κυριότερα σημεία της επιστολής του υποψήφιου ευρωβουλευτή και πανεπιστημιακού έχουν ως εξής: "Το χειρότερο που μας περιμένει σήμερα είναι η εδραίωση της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας σε συνδυασμό με τον ακροδεξιό εθνικισμό που αναβιώνει εμφατικά. Δεν πείθουν τα κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά δάκρυα για την ακροδεξιά αφύπνιση στην Ευρώπη. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι το λίπασμα του ευρωπαϊκού εθνικισμού. Όπως έστρωσε λοιπόν θα κοιμηθεί.

Για την ανατροπή αυτού του δυσοίωνου συνδυασμού, είναι απαραίτητος, πιστεύω, ένας σύγχρονος, κριτικός, ριζοσπαστικός ευρωπαϊκός λόγος της Αριστεράς. Η Αριστερά πρέπει να έχει συμπαγή ευρωπαϊκό λόγο. Και, αντίστροφα: η Ευρώπη οφείλει να έχει και αριστερό λόγο. Η σύνθεση 'είμαστε με την πολιτική οικοδόμηση της Ευρώπης και για τον λόγο αυτό είμαστε εναντίον αυτής της Ευρώπης' είναι μια κατεξοχήν αριστερή σύνθεση που αξίζει.

Εκεί βλέπω τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη.

Για τον λόγο αυτό είμαι υποψήφιος. Χαίρομαι διότι η πορεία μου στον χώρο στης Αριστεράς των δικαιωμάτων κατεξοχήν εντάσσεται στην ευρωπαϊκή στρατηγική και προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό είμαι στο ευρωψηφοδέλτιο, του οποίου το εύρος και η ποιότητα αφήνει ισχυρή αίσθηση πολιτικής ηγεμονίας της Αριστεράς.

Στην Ελλάδα, η Αριστερά να νικήσει. Η Ευρώπη να στρίψει αριστερά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL