Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύριζα: Πώς μπορεί ο Μ. Βαρβιτσιώτης να παραμείνει στη θέση του;

Την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι είναι, ήδη, έκπτωτος στη συνείδηση της κοινωνίας. Ολόκληρη η δήλωση του Π. Σκουρλέτη έχει ως εξής...

Την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι είναι, ήδη, έκπτωτος στη συνείδηση της κοινωνίας.

Ολόκληρη η δήλωση του Π. Σκουρλέτη έχει ως εξής: "Με τις σημερινές (σ.σ. χθεσινές) του δηλώσεις ο κ. Βαρβιτσιώτης στο Ρ/Σ 'Στο Κόκκινο' όχι μόνο επανέλαβε τα όσα κυνικά και προκλητικά δήλωσε χθες (σ.σ. προχθές), αλλά προχώρησε παραπέρα δίνοντας πολιτική και ηθική κάλυψη στα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον τραγικό πνιγμό των μεταναστών στο Φαρμακονήσι. Πώς μπορεί ένας τέτοιος υπουργός" -αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου- "να παραμένει στη θέση του; Μήπως η παραμονή του δίνει το σήμα στις λιμενικές αρχές να δράσουν με παρόμοιο τρόπο σε ανάλογες περιπτώσεις; Πέρασε έστω και προς στιγμήν από το μυαλό του υπουργού η παραίτηση; Το βέβαιο είναι πως ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι πλέον έκπτωτος στη συνείδηση της κοινωνίας.

Είναι χρέος ηθικό και πολιτικό γα τη χώρα μας το χθεσινό τραγικό γεγονός να σταθεί αφορμή για μια νέα μεταναστευτική πολιτική που θα διεκδικηθεί και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο", κατέληξε.

Για το ίδιο θέμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μίλησε στο ρ/φ του "Alpha" για το ανθρωπιστικό ζήτημα: "Όσο δύσκολο είναι να σκεφτεί κανείς ότι ένα παιδί 25 χρονών κλωτσούσε ή χτυπούσε μάνες και μικρά παιδιά που αγωνιζόντουσαν να ανέβουν στη βάρκα του Λιμενικού, άλλο τόσο θα πρέπει να μας σφίγγει το στομάχι ότι στον πάτο του Αιγαίου βρίσκονται μικρά παιδιά που δεν έχουν κάνει κανένα έγκλημα".

Ενώ, ταυτόχρονα με τη μομφή προς το πρόσωπο του αρμόδιου υπουργού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να εφαρμόζει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Και ανέδειξε, τέλος, τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό: "Θα έχει ως άξονες τη διεκδίκηση έμπρακτης αλληλεγγύης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και όχι κροκοδείλια δάκρυα όποτε έχουμε νεκρούς, επίσης την πίεση των Ευρωπαίων για να σταματήσει η απαράδεκτη πρακτική των τουρκικών αρχών και των διεθνών κυκλωμάτων δουλεμπορίας. Αλλά όχι απανθρωπιά, κυνισμός, αθλιότητα".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο