Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Δ.Κουτσούμπας: Μόνο όσοι πάνε στο ΚΚΕ αποκόβονται πραγματικά από το ΠΑΣΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Κουτσούμπας: Μόνο όσοι πάνε στο ΚΚΕ αποκόβονται πραγματικά από το ΠΑΣΟΚ

Προσπάθεια απεύθυνσης σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας χρήση της γνωστής ρητορικής περί "πασοκογενών" συνδικαλιστών που δεν αλλάζουν. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του 902.gr στις 22/11, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσσα Παναγιωταρά, σε ομιλία της σε γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ΠΑΣΚΕ και την συμπαράταξή της με το ΠΑΜΕ.

Επιχειρώντας να προσεγγίσει το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως "δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτά τα ζητήματα που προκαλούν οργή ακόμα και σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, αυτό με τους συνδικαλιστές, που τη δεκαετία του '80 και '90 στελέχωναν την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος κυρίως από ανώτερα τμήματα εργαζομένων σε πρώην ΔΕΚΟ, σε τράπεζες κ.λπ., την εργατική αριστοκρατία. Και που βέβαια τότε ήταν στελέχη των κομμάτων που κυβερνούσαν, κυρίως του ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες εκείνες και της Ν.Δ., και σήμερα ιδιαίτερα αυτοί οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ έχουν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς επί της ουσίας να αλλάξουν ούτε την πολιτική".

Από τους "αριστερούς" στους "εργάτες" ανάλογα την περίσταση

Αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε, συνεχίζοντας την απεύθυνση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πως "αυτό που κάνει είναι να μιλά και να χαϊδεύει αυτιά κάποιων ανθρώπων οι οποίοι αισθάνονται αριστεροί, αισθάνονται ριζοσπάστες, θέλουν πραγματικά ανατροπές στην ελληνική κοινωνία και ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος κάποιοι απ' αυτούς, απλοί εργαζόμενοι".

Ωστόσο, μιλώντας για τη Λαϊκή Συμμαχία, τόνισε πως "πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία, να διαχωρίζεται ο λαός μας σε αριστερούς, σε δεξιούς, σε κεντρώους, σε οτιδήποτε άλλο. Είναι εργάτες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL