Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Κυριακή Μάλαμα: Αντιδημοκρατικό σκοτάδι το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριακή Μάλαμα: Αντιδημοκρατικό σκοτάδι το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις

"Κατατέθηκε χθες το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και με το πρόσχημα της κυκλοφοριακής όχλησης στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση προωθεί ένα χουντικής κοπής νομοθέτημα, όμοιο των διαταγμάτων της δικτατορίας" τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Με το νομοσχέδιο αυτό καταπατείται βάναυσα το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, καθώς για να είναι “νόμιμη” μία συγκέντρωση θα πρέπει να έχει “εγκριθεί” από την αστυνομία. Είναι η πρώτη φορά μετά τον γύψο της επταετίας όπου η συμμετοχή σε διαδήλωση καθίσταται “ιδιώνυμο” αδίκημα, θυμίζοντας σε όλους ποιες είναι οι ιδεολογικές εμπνεύσεις αυτών που συνέταξαν το συγκεκριμένο κείμενο" προσθέτει.

"Η Χαλκιδική έχει υποφέρει πολύ από τέτοιου τύπου καταστολή, έχει δει δίκαιους αγώνες της να ποινικοποιούνται και απλούς πολίτες να σέρνονται στα δικαστήρια και να προφυλακίζονται επειδή συμμετείχαν στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Και τότε, όπως και τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φοβόταν και συνεχίζει να φοβάται τον λαό. Αυτό το αντιδημοκρατικό σκοτάδι δεν θα το επιτρέψουμε"ανέφερε καταληκτικά η Κυριακή Μάλαμα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL