Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κυριακή Μάλαμα: Αντιδημοκρατικό σκοτάδι το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις

"Η Χαλκιδική έχει υποφέρει πολύ από τέτοιου τύπου καταστολή, έχει δει δίκαιους αγώνες της να ποινικοποιούνται και απλούς πολίτες να σέρνονται στα δικαστήρια και να προφυλακίζονται επειδή συμμετείχαν στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Και τότε, όπως και τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φοβόταν και συνεχίζει να φοβάται τον λαό", δήλωσε η Κυριακή Μάλαμα

"Κατατέθηκε χθες το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και με το πρόσχημα της κυκλοφοριακής όχλησης στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση προωθεί ένα χουντικής κοπής νομοθέτημα, όμοιο των διαταγμάτων της δικτατορίας" τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Με το νομοσχέδιο αυτό καταπατείται βάναυσα το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, καθώς για να είναι “νόμιμη” μία συγκέντρωση θα πρέπει να έχει “εγκριθεί” από την αστυνομία. Είναι η πρώτη φορά μετά τον γύψο της επταετίας όπου η συμμετοχή σε διαδήλωση καθίσταται “ιδιώνυμο” αδίκημα, θυμίζοντας σε όλους ποιες είναι οι ιδεολογικές εμπνεύσεις αυτών που συνέταξαν το συγκεκριμένο κείμενο" προσθέτει.

"Η Χαλκιδική έχει υποφέρει πολύ από τέτοιου τύπου καταστολή, έχει δει δίκαιους αγώνες της να ποινικοποιούνται και απλούς πολίτες να σέρνονται στα δικαστήρια και να προφυλακίζονται επειδή συμμετείχαν στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Και τότε, όπως και τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φοβόταν και συνεχίζει να φοβάται τον λαό. Αυτό το αντιδημοκρατικό σκοτάδι δεν θα το επιτρέψουμε"ανέφερε καταληκτικά η Κυριακή Μάλαμα.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις