Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.3°C17.8°C
4 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 39%
Ο Θ. Πλεύρης γνώριζε από το Μάρτιο για τις κασέτες Μιωνή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Θ. Πλεύρης γνώριζε από το Μάρτιο για τις κασέτες Μιωνή

Σοβαρές καταγγελίες έκανε σύμφωνα με πληροφορίες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται πριν λίγη ώρα να διάβασε στην Προανακριτική τμήμα από τις ερωτήσεις που έκανε ο Θανάσης Πλεύρης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Νίκο Παππά που εύλογα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο βουλευτής της ΝΔ γνώριζε για την ύπαρξη των ηχογραφημένων συνομιλιών που κατέθεσε χτες ο Σάμπυ Μιωνής.

Η συνομιλία όπως φαίνεται παρακάτω έγινε τον περασμένο Μάρτιο όταν ο Νίκος Παππάς είχε καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή.

Κατόπιν τούτων ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε να πάνε στον εισαγγελέα τα πρακτικά γιατί αποδεικνύουν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης ενώ ζήτησε από τον Θανάση Πλεύρη να αυτοεξαιρεθεί.

Αναλυτικά η συνομιλία:

Θ. Πλεύρης: Εσείς, κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική της ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;

Ν. Παππάς (Μάρτυρας): Σε καμία των περιπτώσεων.

Θ. Πλεύρης: Ούτε και εκτός Ελλάδος, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Κύπρο; Μιλήσατε με κανέναν;

Νίκος Παππάς (Μάρτυρας): Πουθενά.

Θ. Πλεύρης: Έχετε πει σε κανέναν ότι προκειμένου «να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσετε κάτι εναντίον της κυρίας Γκαμπόφσκι»;

Νίκος Παππάς (Μάρτυρας): Όχι, όχι.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Τι γίνεται με καταγγελίες για τον σύζυγο της Ελ. Ράικου;

Στο μεταξύ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης διερωτήθηκε τι γίνεται με τις καταγγελίες για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου.

«Ο κ. Λοβερδος είχε πει “δεν θα τολμούσα ως καθηγητής πανεπιστημίου, να διατυπώσω καμία κατηγορία σε βάρος του Παπαγγελόπουλου αν δεν υπήρχαν οι δηλώσεις Ράικου και Αγγελη”. Αλήθεια, τι γίνεται με καταγγελίες για τον σύζυγο της κυρίας Ράικου;» επισήμανε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και συμπλήρωσε:

«Τι έχει να πει ο κ. Ραικος, συγνώμη Καρνέζης; Γατί δεν μπορείς να δίνεις συμπληρώματα διατροφής σε γέρους 100 ετών που είναι μάλιστα σε οίκο ευγηρίας και να τους εκθέτεις σε κίνδυνο».

Δ. Τσοβολας: Το παιχνίδι της ΝΔ είναι στημένο

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Παπαγγελόπουλου Δημήτρης Τσοβόλας, κατήγγειλε ότι «το παιχνίδι της ΝΔ είναι στημένο».

«Χθες από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο υπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι η υπόθεση θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο. Δηλαδή, προεξόφλησε ότι θα περάσει από το Δικαστικό Συμβούλιο, υποθέτω εννοεί με παρεμβάσεις» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δ. Τσοβόλας.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL