Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Η Ν.Δ. στην εποχή των υποκλοπών και των μαφιόζικων μεθόδων / Κασέτες από Μιωνή για να σώσει Ράικου και Σαμαρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. στην εποχή των υποκλοπών και των μαφιόζικων μεθόδων / Κασέτες από Μιωνή για να σώσει Ράικου και Σαμαρά

Ύστατη προσπάθεια αντιπερισπασμού επεχείρησε η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής με την υποκλοπή της συνομιλίας Μιωνή - Παππά.

Ο Σάμπυ Μιωνής απέστειλε την υποκλοπή, η Επιτροπή την αποδέχθηκε και την άκουσε και μετά την έστειλε στη Δικαιοσύνη (μαζί με τα πρακτικά της κατάθεσης Παππά στην Επιτροπή)! «Ο Σ. Μιωνής προέβη σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Αντ. Σαμαρά, την Ελ. Ράικου και τον ίδιο» τόνισε στην κατάθεσή του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στον Σταύρο Παπασταύρου επισημαίνοντας ότι η υπόθεση με τα 2,6 εκατ. «είναι το πραγματικό κύκλωμα.

Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών, όπως ο Άγιος Δομήνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού».

Αυθαίρετοι συνειρμοί

Την παρακρατική πρακτική επεσήμανε και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κάνοντας λόγο για «άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του Σ. Μιωνή, ο οποίος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς». «Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νομίμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατί έπραξαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Δεν θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ώς το τέλος!» υπογράμμισε και ξεκαθάρισε ότι «όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιανί τον Μάρτιο του 2016, κατ' οίκον έρευνα κ.λπ.) διενεργήθηκαν κατ’ εντολή και εποπτεία του Παναγιώτη Αθανασίου ως προϊστάμενου της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από τον Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος».

Σ. Μιωνής: Καμία σχέση ο Παππάς

Ο Σ. Μιωνής ισχυρίστηκε ότι έκανε την υποκλοπή στις 21 Μαΐου 2016 επειδή, όταν αρνήθηκε τον «εκβιασμό Παπαγγελόπουλου», οι εισαγγελείς πήγαν στο Παρίσι να συναντήσουν τον Ερβέ Φαλτσιανί και παρήγγειλαν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του και εις βάρος του Παπασταύρου για χρήση ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου, έγινε έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι των γονιών του και «θάφτηκε» δικαστική συνδρομή από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, η οποία τον αθώωνε...

Η δικογραφία «σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης από τον κ. Αθανασίου, για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανένα συνειρμό ο καταγγέλλων», σχολίασε η Ελ. Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με τον Σ. Μιωνή, στην αμφισβητούμενη υποκλοπή «ο Ν. Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης», αλλά του λέει «ότι 'ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα' και ότι 'ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω' ότι 'κάποιοι βγάζουν λεφτά' και μάλιστα 'πολλά λεφτά'. Επιπλέον, μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος 'έκανε το δικό του outsourcing'».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL