Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Δριμεία κριτική Γεννηματά στην κυβέρνηση: / Δριμεία κριτική Γεννηματά στην κυβέρνηση: Αντίπαλός μας οι συντηρητικές πολιτικές του Μαξίμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δριμεία κριτική Γεννηματά στην κυβέρνηση: / Δριμεία κριτική Γεννηματά στην κυβέρνηση: Αντίπαλός μας οι συντηρητικές πολιτικές του Μαξίμου

Με εκτενή γραπτή ανακοίνωσή της για «τις πολιτικές εξελίξεις» η Φώφη Γεννηματά παρενέβη για να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για απουσία ολοκληρωμένου και ρεαλιστικού σχεδίου και να υπενθυμίσει ότι ο αντίπαλός της είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «αντίπαλός μας είναι οι συντηρητικές πολιτικές που εκπορεύονται και καθοδηγούνται από το μοναδικό κέντρο της εξουσίας. Το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί ανήκει η πολιτική ευθύνη και για τις ανεπάρκειες, τις ανικανότητες και τον αυταρχισμό».

Σε μια αποστροφή του λόγου της, που αναδεικνύει ότι η επικρατούσα εκτίμηση στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ο εκλογικός αιφνιδιασμός, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τονίζει ότι «σύντομα τα προβλήματα θα απαιτήσουν λύσεις και όλοι θα κριθούν τελικά από το αποτέλεσμα και όχι από την επικοινωνία και τα μεγάλα λόγια. Και τότε θα μετρηθεί το πραγματικό ανάστημα όλων μας».

Ουσιαστικά αναφέρεται στην αντιπολίτευση που ασκεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. εσχάτως, καθώς δίνει ιδιαίτερο βάρος στο εγχείρημα ανασύνταξης της εικόνας του κόμματος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αποφεύγει ρητορικές υπερβολές στην προσπάθειά της να διατυπώσει το αφήγημα ότι μόνο το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ασκεί «σοβαρή και μετρημένη» αντιπολίτευση, προκειμένου να κερδίσει πόντους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακριβώς όμως επειδή η αντιπολιτευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, ως ολοκληρωμένη και στοιχειοθετημένη, απευθύνεται σε ευρύτερο προοδευτικό ακροατήριο, η Φ. Γεννηματά προσπαθεί να πει ότι υπερτερεί σε αυτό το σημείο. «Θα επιμείνουμε αταλάντευτα στον δρόμο της ουσιαστικής, τεκμηριωμένης, προγραμματικής αλλά και μαχητικής αντιπολίτευσης. Χωρίς λαϊκισμούς και μεγαλοστομίες. Χωρίς παλιά και νέα Ζάππεια και προγράμματα Θεσσαλονίκης. Αρκετά τα πληρώσαμε» ανέφερε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανεπαρκή και διστακτικά» μέτρα, με προτεραιότητα «τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών», για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, εγκατάλειψη της μεσαίας τάξης, οικοδόμηση πελατειακού κράτους, παλινωδίες στα κρίσιμα εθνικά θέματα, απουσία από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Σημειώνει δε ότι η θετική εικόνα της κοινής γνώμης στηρίζεται από την «ενορχηστρωμένη συγχορδία ΜΜΕ που φιλοτεχνούν μια ειδυλλιακή εικόνα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL