Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Voucher και ανάθεση έργου μια μέρα μετά την πρόσληψη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Voucher και ανάθεση έργου μια μέρα μετά την πρόσληψη

Στο μικροσκόπιο της Διακομματικής Επιτροπής κατά Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου μπήκαν δύο περιπτώσεις που αφορούν την Ελλάδα, όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, ο οποίος είναι μέλος του προεδρείου.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων που διατίθενται ως απάντηση στις επιπτώσεις της πανδημίας, με σκοπό την αποφυγή καταχρήσεων και κακοδιαχείρισης, η Επιτροπή εξέτασε την περίπτωση του σκανδαλώδους προγράμματος τηλεκατάρτισης με τα vouchers στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και αυτή της αντισυνταγματικής πρόσληψης μετακλητού υπαλλήλου ως επικεφαλής νέας τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που υπέγραψε ανάθεση έργου προς ιδιωτική εταιρεία ύψους 4,5 εκατ. ευρώ μια μέρα πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατόπιν τούτου, η Επιτροπή καλεί τα κράτη - μέλη και την Κομισιόν “να μην επιτρέψουν να ακολουθηθεί η πρακτική της διανομής κοινοτικών κονδυλίων μέσω ενδιάμεσων εταιρειών που συχνά είναι πηγή κακομεταχείρισης και επιρρεπείς στη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα”, όπως επίσης και “να αξιοποιήσει πλήρως η Επιτροπή τις δυνατότητές της να αναστείλει τα κεφάλαια που παρασχέθηκαν στα κράτη - μέλη ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας σε περίπτωση σοβαρής ή δόλιας παρατυπίας ή συστηματικής απάτης βάσει των κοινών διατάξεων”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια Επιτροπή συζητήθηκαν ακόμη περιπτώσεις καταπάτησης του κράτους δικαίου σε χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, καλώντας μάλιστα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο “να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατό τη θέση του για τον Κανονισμό περί Έλλειψης Κράτους Δικαίου, απουσία του οποίου να μπορεί να αναστέλλεται η καταβολή πόρων σε κράτη - μέλη”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL