Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Από την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, με την μαζική απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο, μέχρι την 1η Μαΐου του 1893 με την ογκώδη συγκέντρωση στην Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα "Οκτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων", και από την 1η του Μάη του 1936 με τις αιματηρές διαδηλώσεις των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης με πολλούς νεκρούς και τραυματίες από τους εγχώριους φασίστες έως την Πρωτομαγιά του '44 με την εκτέλεση των 200 Ελλήνων πατριωτών-Κομμουνιστών στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, η μέρα αυτή αποτελεί ορόσημο για τους αγώνες για δουλειά με δικαιώματα κι αξιοπρεπή δια ίωση όλων των Εργαζομένων όπου Γης.

Σήμερα σ αυτή την νέα ζοφερή πραγματικότητα παγκοσμίως και στην κοινωνικοοικονομική κρίση ως απόρροια της πανδημίας, είναι ανάγκη όσο ποτέ να προασπίσουμε την ελευθερία και την εργασία ως αναφαίρετο δικαίωμα και να θεμελιώσουμε μια δικαιότερη κοινωνία. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε και να είμαστε στις επάλξεις για να υπερασπίσουμε τα οποία εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει όρθια ακόμη αλλά και να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα και τις κατακτήσεις που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντίξοες συνθήκες ασφυκτικής επιτήρησης επανάφερε για μεγάλες μερίδες του εργαζόμενου λαού. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη λοιπόν να διαμορφώσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την διασφάλιση του κόσμου της εργασίας.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά - Καλό Μήνα σε όλους!

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Η συντονιστική επιτροπή ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL