Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αχτσιόγλου: Στην πανδημία η ύφεση είναι προδιαγεγραμμένη η κυβέρνηση οφείλει "να βάλει το χέρι στη τσέπη" (Video)

Η ποιοτική διαφορά είναι ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας “απολύτως “και όχι με αναστολές συμβάσεων εργασίας και εκ περιτροπής εργασία", υπογράμμισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

Η μεγάλη μας διαφορά σε σχέση με τις άλλες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ότι για να δαπανήσουμε χρήματα δεν χρειάζεται να δανειστούμε και αυτό οφείλεται στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην τηλεόραση του alpha.

Η ίδια επισήμανε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρότασή του για ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων, ισχυρό δημοσιονομικά, ώστε να έχουμε γρήγορη ανάκαμψη μετά την υγειονομική κρίση.

Η Έφη Αχτσιόγλου διέκρινε δυο διαφορές στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η κυβέρνηση και εξήγησε:

Η ποσοτική μεγάλη διαφορά είναι τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εμπροσθοβαρή και γενναία δημοσιονομικά, αξίας 26 δισεκατομμυρίων, δηλαδή το 14% του ΑΕΠ, όπως προτείνει και η κοινότητα σπουδαίων οικονομολόγων ανά τον κόσμο.

Ενώ, η ποιοτική διαφορά είναι ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας “απολύτως “και όχι με αναστολές συμβάσεων εργασίας και εκ περιτροπής εργασία.

Η βουλεύτρια σχολίασε ότι στην υγειονομική κρίση η ύφεση είναι προδιαγεγραμμένη η κυβέρνηση οφείλει “να βάλει το χέρι στη τσέπη” και να αφήσει τα “βλέποντας και κάνοντας “.

Η ΝΔ να μην περιμένει να σκάσουν οι συνέπειες και μετά να πάρει μέτρα.

Τα σημαντικότερα στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής:

  • η στήριξη μισθών για μέχρι τέλη Μαΐου απόλυτα + 1 μήνα

  • 3 δισ άμεσα στις μικρομεσαίες μη επιστρεπτέα με κλαδικά κριτήρια πχ τουρισμός

  • Δανειοδότηση με κρατικές εγγυήσεις

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, στο τέλος τάχθηκε υπέρ της ένταξης του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, στα βαρέα και ανθυγιεινά, και μάλιστα είπε ότι δεν κοστίζει δημοσιονομικά και οι εργαζόμενοι αυτοί είναι στην πρώτη γραμμή.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις