Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π.Πέρκα: Ενώ έχουμε διεθνές σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα έχουμε σκευωρία (Video)

«Αν δεν προστατευτούν οι μάρτυρες, δεν θα έχουμε ποτέ ξανά προστατευόμενους μάρτυρες σε αυτή τη χώρα γιατί κανείς δεν θα διακινδυνέψει την ζωή του», τόνισε σε σχέση με την προανακριτική και το σκάνδαλο Novartis

«Το μείζον θέμα αυτές τις μέρες είναι η Δημοκρατία, η διάκριση των εξουσιών και το κατά πόσο αυτή η χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή, μπορεί να συμβαδίσει με θεσμούς όπως των προστατευόμενων μαρτύρων, που ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέττη Πέρκα αναφορικά με την προανακριτική και το σκάνδαλο Novartis.

Η ίδια μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι «αν αυτό λοιπόν, δεν προστατευτεί επειδή η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφασίζει αλλιώς, έχουμε ζήτημα. Δεν μπορεί η προανακριτική να είναι πάνω από το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας και της ΕΕ. Ενώ γύρω - γύρω έχουμε διεθνές σκάνδαλο, σε αυτή την χώρα έχουμε σκευωρία, πράγμα απίστευτο. Ο ελληνικός λαός βγάζει τα συμπεράσματα του γιατί αυτή η χώρα προσφάτως πέρασε μια τρομερή κρίση, από την οποία ακόμα δεν έχει συνέλθει».

«Ένα μεγάλο κομμάτι της κρίσης και του χρέους των 320 δισ. που δημιουργήθηκε, οφείλεται σε φαινόμενα διαφθοράς με πρώην υπουργούς και πολιτικά στελέχη στις φυλακές. Η διεθνής κοινότητα και κυρίως η Ευρώπη έχει μια νομολογία για να αυξήσει την επιρροή και την προστασία μαρτύρων κατά της διαφθοράς», επεσήμανε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «αν λοιπόν, αυτή τη φορά δεν προστατευτούν οι μάρτυρες, δεν θα έχουμε ποτέ ξανά προστατευόμενους μάρτυρες σε αυτή τη χώρα γιατί κανείς δεν θα διακινδυνέψει την ζωή του. Αν θέλουμε και μεις να είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή, ευνομούμενη, με κράτος δικαίου, πρέπει να τηρηθεί η προστασία των μαρτύρων. Αν είναι αξιόπιστοι, θα το κρίνει η δικαιοσύνη και έχουν κριθεί για να μπορέσουν να μπουν σε αυτό το καθεστώς».    

«Να απαντήσουν όλοι αν υπάρχει σκάνδαλο Novartisή είναι σκευωρία. Και εάν πρέπει να προστατευθεί ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων», συνέχισε η ίδια αναφερόμενη στους υπολοίπους του τηλεοπτικού πάνελ υπογραμμίζοντας ότι «οι συνεχείς αναφορές σε ‘κουκούλα’ και κουκουλοφόρους καταδεικνύει την αντίληψη που έχουν για το θέμα. Υποβαθμίζεται το γεγονός ότι υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες για φαινόμενα διαφθοράς και αυτό το αντιλαμβάνεται πολύ καλά ο κόσμος».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις