Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μαστροπός, νονός και εκβιαστής ο Γιάννης Λαγός

Μαστροπός, «προστάτης» μαγαζιών, μεσολαβητής σε "σπάσιμο επιταγών" και με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών: αυτό είναι το προφίλ του Γ. Λαγού που είχε καταγράψει έκθεση της ΕΥΠ στις αρχές του 2012, επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη...

Μαστροπός, «προστάτης» μαγαζιών, μεσολαβητής σε "σπάσιμο επιταγών" και με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών: αυτό είναι το προφίλ του Γ. Λαγού που είχε καταγράψει έκθεση της ΕΥΠ στις αρχές του 2012, επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη και πριν την είσοδο της οργάνωσης στη Βουλή, που όμως θάφτηκε στα συρτάρια τότε και μετά, με την ανάληψη του υπουργείου από τον Ν. Δένδια.

"Ο Λαγός μεσολαβεί για το σπάσιμο των επιταγών και εισπράττει σχετική αμοιβή γι' αυτό, ενώ συμμετέχει σε 'προστασίες' μαγαζιών, εκβιασμούς, καθώς και σε διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία", αναφέρει η έκθεση που αποκάλυψαν χθες «Τα Νέα». Στην έκθεση αναφέρεται ως συνεργάτης του σ' αυτή την ποινική του δράση ο Γ.Μ., γνωστό στέλεχος της Χ.Α. και υποψήφιος βουλευτής σε περιφέρεια του νομού Αττικής.

Η ΕΥΠ φέρεται να έχει συλλέξει επίσης πληροφορίες για σεξουαλική παρενόχληση νεαρών γυναικών από τον Γ. Λαγό. "Εμφανίζει διαστροφικές τάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν σεξουαλικές φαντασιώσεις και ερωτικές πράξεις με ανήλικα κορίτσια", αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ο Λαγός φέρεται να αποστέλλει μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο σε νεαρές γυναίκες, τις οποίες βάζει στο μάτι. Μάλιστα γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε παρενοχληθεί από τον κρατούμενο βουλευτή.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά και σε σύλληψη του Λαγού στις 26 Ιουλίου 2011 από το Τμήμα Ασφαλείας του Πειραιά, κατά την οποία βρέθηκε πάνω του πιστόλι μάρκας Glock, χωρίς να έχει άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Το συγκεκριμένο όπλο αναφέρεται ότι "απασχολούσε ως απωλεσθέν από την 1.5.2005, από συμβάν στην πρώην Γιουγκοσλαβία".

Σύμφωνα με την έκθεση, πρόσωπο - κλειδί για την ενημέρωση του Λαγού ως προς τις κινήσεις της Αστυνομίας χαρακτηρίζεται ο πρώην οδηγός του Μιχαλολιάκου και καθοδηγητής της Νεολαίας, Σωτ. Δεβελέκος, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για παράνομη οπλοκατοχή. Ο Δεβελέκος καταγράφεται ότι "λαμβάνει πληροφορίες από αστυνομικούς (ο ίδιος είχε ενημερώσει τον Λαγό για τις κινήσεις της Αστυνομίας στα επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα)"...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο