Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Καμία απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο - Αστυνομικοί έλεγχοι κατά την είσοδο των πολιτών στην αίθουσα *Αήθης επίθεση πρώην "μικρομετόχων" στην Κ. Νοτοπούλου / «Ουδέν νεώτερον» για τον ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καμία απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο - Αστυνομικοί έλεγχοι κατά την είσοδο των πολιτών στην αίθουσα *Αήθης επίθεση πρώην "μικρομετόχων" στην Κ. Νοτοπούλου / «Ουδέν νεώτερον» για τον ΟΑΣΘ

Σε «παρωδία», όπως εξάλλου αναμενόταν, εξελίχθηκε η χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ, που προκάλεσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ εντάσεις προκάλεσαν η παρουσία αστυνομικών και οι έλεγχοι που έκανε σε πολίτες που πήγαν για να την παρακολουθήσουν και να παρέμβουν. Στην αίθουσα βρέθηκε και ομάδα των πρώην «μικρομετόχων», που επιτέθηκε με αήθη τρόπο στην επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» όταν βρισκόταν στο βήμα.

Επί της ουσίας από τη συνεδρίαση «ουδέν νεώτερον» προέκυψε για τον ΟΑΣΘ. Απλώς έγινε σαφές από τις τοποθετήσεις των αρμοδίων ότι η όποια βελτίωση, και μάλιστα στο «κουτσουρεμένο» συγκοινωνιακό έργο του Οργανισμού, αφού το ένα τρίτο αυτού θα αναλάβει το ΚΤΕΛ, θα φανεί όχι άμεσα, αλλά στην καλύτερη περίπτωση σε ένα χρόνο, με την προμήθεια νέων λεωφορείων.

Ξεκάθαρο έγινε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αποσαφηνίσει σύντομα το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα διέπει τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ, μετρό). Αποφεύχθηκε οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό από τους «γαλάζιους” αξιωματούχους, όπως και από τον Κ. Ζέρβα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την αγανάκτησή του για την κακή κατάσταση που επικρατεί και την ταλαιπωρία των πολιτών και άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε μια «καυτή πατάτα». «Η πόλη είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χρειάζεται κάτι άμεσα» τόνισε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τι είναι αυτό.

Κ. Νοτοπούλου: Υπέρ της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας

Υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης τάχθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου και υπερασπίστηκε την αποϊδιωτικοποίηση του «αμαρτωλού» ιδιωτικού ΟΑΣΘ. Μίλησε και για την κοινωνική πολιτική και την καθιέρωση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο σημείο αυτό δέχθηκε χυδαία επίθεση από πρώην και κατά δήλωσή τους «μικρομετόχους», αλλά κράτησε την ψυχραιμία της.

Αστυνομοκρατία στο δημαρχείο

Στο δημαρχείο επικρατούσε αστυνομοκρατία και πολίτες που πήγαν για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση περνούσαν από έλεγχο, γεγονός που δημιούργησε εντάσεις, ενώ σε κάποιους απαγορευόταν η είσοδος στην -κατά τα άλλα- «ανοικτή συνεδρίαση»...

Η Κ. Νοτοπούλου και η παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα» ζήτησαν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή να παρέμβει για να φύγει η αστυνομία και απλώς διευκρίνισε ότι δεν ζήτησε αστυνομική παρέμβαση, ενώ εντύπωση προκάλεσε και ότι με εντολή του το δημοτικό τηλεοπτικό κανάλι TV 100, κάθε φορά που υπήρχε ένταση εντός και εκτός αίθουσας, σταματούσε την απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL