Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Δήμος Θεσσαλονίκης / Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξήλωμα του μνημείου για τον ΕΛΑΣ ζητούν ακροδεξιοί δημοτικοί σύμβουλοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Θεσσαλονίκης / Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξήλωμα του μνημείου για τον ΕΛΑΣ ζητούν ακροδεξιοί δημοτικοί σύμβουλοι

Θεσσαλονίκη: Τη σφοδρή αντίδραση τόσο της επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ» Κατερίνας Νοτοπούλου όσο και του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρη Ζαριανόπουλου προκάλεσαν οι ανιστόρητες και προκλητικές τοποθετήσεις δύο δημοτικών συμβούλων που εκπροσωπούν εθνικιστικές παρατάξεις και ζήτησαν το ξήλωμα της αναθηματικής πλάκας για τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν στις 30 Οκτωβρίου του 1944 τη Θεσσαλονίκη από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Ο λόγος για τους επικεφαλής των παρατάξεων «Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική» Γιάννη Κουριανίδη και «Νέα αρχή για τη Θεσσαλονίκη» Ιωάννη Νασιούλα που ισχυρίστηκαν ότι η Θεσσαλονίκη δεν απελευθερώθηκε από το ΕΑΜ.

«Ενώ κάπου στην πόλη γιορτάζαμε το φως (σ.σ.: εννοώντας την έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) ενημερώθηκα πως στο Δημοτικό Συμβούλιο τρύπωσε το σκοτάδι» σχολίασε χαρακτηριστικά η Κ. Νοτοπούλου. Επικαλέστηκε δε τον δημοσιογράφο - ερευνητή Σπύρο Κουζινόπουλο, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των εκδηλώσεων της 30ής Οκτωβρίου, «ο οποίος καυστικά σάρκασε πως... «οι Γερμανοί φύγανε ως τουρίστες και οι νεκροί στο Σέδες και το Δερβένι ήταν απλά τροχαία ατυχήματα». «Είναι «αδιανόητο να ακούγονται αυτές οι ιστορικές ανακρίβειες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πόλη απελευθερώθηκε για δεύτερη φορά και η Ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί» τόνισε και πρόσθεσε ότι «αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο φέρει ακέραια την ευθύνη ενώπιον της αλήθειας και της ιστορικής δικαίωσης. Το θέμα πρέπει να τελειώσει σήμερα. Η Οργανωτική Επιτροπή πρέπει να πάρει θέση, ώστε οι σκοταδιστικές απόψεις να καταδικαστούν διά παντός». Σε υψηλούς τόνους ήταν και η αντίδραση του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ο οποίος αποκάλεσε «φασίστα» και «κρυφοχρυσαυγίτη» τον Γιάννη Κουριανίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL