Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Οι λειτουργοί του υπ. Πολιτισμού ζηλεύουν τις πρακτικές χαφιεδισμού του Μπογδάνου

«Η πρακτική μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω, σε σκοτεινές περιόδους σκληρής λογοκρισίας και αυταρχισμού»

Για πρακτική που επιστρέφει τη χώρα σε σκοτεινές περιόδους σκληρής λογοκρισίας και αυταρχισμού κάνει λόγο η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφους που προβαλλόταν την ταινία Joker.

«Την Κυριακή 20 Οκτώβρη, έπειτα από καταγγελία που προέρχονταν από λειτουργούς του υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα του τμήματος γνωμοδοτικής επιτροπής για την καταλληλότητα των κινηματογραφικών έργων, αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, διέκοψαν την προβολή της ταινίας του "Τζόκερ", και απομάκρυναν όλους τους ανήλικους από την αίθουσα. Η εν λόγω παρέμβαση, αποτελεί τη δεύτερη σε σειρά αστυνομική έφοδο σε κινηματογράφο, καθώς προηγήθηκε ανάλογο περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου» αναφέρει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «εάν η επιλογή της κα. Μενδώνη σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, να ελέγχει τι παρακολουθούν οι νέοι σε ένα σινεμά δεν ήταν επικίνδυνη για την δημοκρατία, θα ήταν πραγματικά αστεία. Αυτή η πρακτική μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω, σε σκοτεινές περιόδους σκληρής λογοκρισίας και αυταρχισμού.

Οι λειτουργοί του υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται να ζηλεύουν τις πρακτικές χαφιεδισμού του Μπογδάνου και ο Χρυσοχοΐδης τις προσπάθειες των οργάνων καταστολής της Γκόθαμ Σίτι να επιβάλλουν την τάξη».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις