Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χωρίς συναίνεση οι αλλαγές για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Eurokinissi

Ψηφοφορία για τον Κανονισμό της Βουλής - Παρών ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η Ν.Δ. δεν δέχτηκε ευρύτερη πλειοψηφία 4/5 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την επιλογή του διοικητή - Ανάλογη κριτική από ΚΙΝ.ΑΛΛ., Ελληνική Λύση, καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Χωρίς ευρύτερη συναίνεση ψηφίστηκαν οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής για την επιλογή του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, καθώς υπερψηφίστηκαν μόνο από τη Ν.Δ. «Η λογική μας ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι πρέπει μέσα από τη νομοθεσία που ψηφίζεται να εξαντλείται στο πεδίο της συναίνεσης, της συνεννόησης και της διαφάνειας, γι’ αυτό είχαμε επιμείνει στο ζήτημα των 4/5» επισήμανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης επικρίνοντας την επιλογή της Ν.Δ. η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να εγκρίνει τον διοικητή της αρχής με απλή πλειοψηφία.

Ο Β. Κεγκέρογλου επανέλαβε τη συμφωνία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με την κατάργηση των ελεγκτικών αρχών του Δημοσίου προκειμένου να δημιουργηθεί μία ενιαία Εθνική Αρχή Διαφάνειας, επέκρινε όμως κι αυτός την επιμονή της Ν.Δ. στην απλή πλειοψηφία στην Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών. Ευρύτερη πλειοψηφία 3/5 για την έγκριση του διοικητή της Αρχής ζήτησε κι η Ελληνική Λύση. Τα τρία αυτά κόμματα ψήφισαν παρών, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν την πρόταση χαρακτηρίζοντας «υποκριτική» την εμπλοκή της Βουλής στη διαδικασία, καθώς ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιλέγεται από το υπουργικό συμβούλιο.

Κ. Τασούλας: Η κυβέρνηση θα μπορούσε να μην μας ρωτήσει

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας υπερασπίστηκε τη σημασία της εμπλοκής της Βουλής στη διαδικασία υποστηρίζοντας κυνικά ότι «η κυβέρνηση ανέθεσε στη Βουλή να ακούσει τον διοικητή αυτού του φορέα, ενώ θα μπορούσε, φαντάζομαι, να αποποιηθεί αυτής της διαδικασίας και να το κρατήσει αποκλειστικά στον εαυτό της». Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τη διεύρυνση της σύνθεσης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ώστε η Ν.Δ. να έχει απόλυτη πλειοψηφία στο όργανο.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο