Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Αρβανίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθορίσει την πορεία και τη στρατηγική της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής αριστεράς (Video)

«Δεν πρέπει να μειωθεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΕ για το μεταναστευτικό, ωστόσο η νέα κυβέρνηση οφείλει να πει τι θα κάνει με τα αυτά χρήματα», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Ως αριστερά οφείλουμε να επαναφέρουμε δυναμικά στο προσκήνιο τα αίτια του προσφυγικού», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης προσθέτοντας ότι αυτά είναι οι πόλεμοι και οι επεκτατικές πολιτικές της ΕΕ.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ πρόσθεσε ότι είναι ευθύνη της ΕΕ το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μειωθεί η χρηματοδότηση από την ΕΕ προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό, και να αυξηθεί ωστόσο η νέα κυβέρνηση οφείλει να πει τι θα κάνει με τα χρήματα αυτά.

«Τι λογική θα ακολουθήσει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό. Τη λογική κλειστού τύπου, με βάση την κατάργηση τπου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ή όχι, καθώς φαίνεται ότι αλλάζουμε δόγμα σε ότι αφορά τη μεταναστευτική πολιτική», σημείωσε ο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο Κ.Αρβανίτης υπογραμμίζοντας ότι «στο προσφυγικο σημασία έχουν οι πολιτικές», δήλωσε ότι «"πράσινοι" και Σοσιλαδημοκράτες δεν είναι ενιαίοι χώροι αναφορικά με το προσφυγικό».

Επίσης ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι και στο ΕΛΚ υπάρχουν διαφορετικές τάσεις σχετικά με το ίδιο θέμα. «Υπάρχει η λογική τύπου Όρμπαν στην οποία εντάσσεται και η ΝΔ και μία άλλη πιο φιλελεύθερη και περισσότερο κεντρώα».

Αναφερόμενος στη νέα επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Κ.Αρβανίτης έκανε λόγο για συμφωνία μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και ΕΛΚ προσθέτοντας ότι η ίδια βαρύνεται με σκάνδαλα κακοδιαχείρισης σε εξοπλιστικά προγράμματα όταν ήταν υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής αριστεράς και θα καθορίσει την πορεία και τη στρατηγική της στην Ευρώπη» τόνισε ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι η οικολογία ήταν πάντα κομμάτι της αριστεράς καθώς η λογική που μπαίνει το περιβάλλον είναι ταξική.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις