Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Σ. Αναγνωστοπούλου: Η κατάργηση του ασύλου συμπυκνώνει τι σημαίνει σκληρό δεξιό κράτος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η κατάργηση του ασύλου συμπυκνώνει τι σημαίνει σκληρό δεξιό κράτος

Το σκληρό δεξιό κράτος αποτυπώνεται στην αντίληψη της νέας κυβέρνησης για το πανεπιστημιακό άσυλο, σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

«Η μεγάλη μου αγωνία είναι το θέμα της παιδείας. Αναρωτιέμαι πραγματικά τι θα γίνει με την παιδεία όταν ακούω την κα Κεραμέως ότι τα πανεπιστήμια θα χρηματοδοτούνται ανάλογα με την αξιολόγηση που θα έχουν. Μας κατηγορούσαν για ιδεοληψία 4,5 χρόνια, δεν έχω δει πιο ιδεοληπτικά δεξιά κυβέρνηση που η ιδεοληψία αυτή να επικεντρώνεται στο άσυλο. Έχουν αναγάγει την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια σε μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και των πανεπιστημίων. Δε μίλησαν για χρηματοδότηση, για εστίες αλλά για το άσυλο» σημείωσε η κα Αναγνωστοπούλου μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».

Τόνισε ακόμη ότι από το 2011 έως το 2015 που είχε καταργηθεί το άσυλο, η παραβατικότητα δεν είχε σταματήσει στα πανεπιστήμια. «Αντίθετα, όπως είχε δείξει έρευνα του πανεπιστημίου Μακεδονία είχε αυξηθεί. Αντί να δούμε πως αντιμετωπίζεται ένα πρόβλημα που αφορά όλη την κοινωνία, μας λένε για κατάργηση του ασύλου όταν ήδη η αστυνομία μπαίνει αυτεπάγγελτα όταν πρόκειται για κακούργημα».

«Ξέρετε τι είναι να διακόπτεται συνέχεια η πανεπιστημιακή λειτουργία από την αστυνομία; διερωτήθηκε αναφερόμενη σε δηλώσεις της υπουργού Παιδείας ότι με ένα απλό τηλεφώνημα θα μπορεί η αστυνομία να μπαίνει στο πανεπιστήμιο. «Θα δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις και καταλύεται το πιο σοβαρό πράγμα που από το 1859 το διεκδικεί αυτή η κοινωνία, η πανεπιστημιακή διαδικασία, το άσυλο των επιστημών να είναι απαραβίαστο. Είναι από τα πράγματα που συμπυκνώνουν το τι σημαίνει σκληρό δεξιό κράτος. Το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς φοβάται τους νέους, φοβάται τη νεολαία» κατάληξε.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/655170218&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL