Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Θ. Φωτίου: Αυτές τις δύο ημέρες υπάρχει κλίμα ανατροπής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Αυτές τις δύο ημέρες υπάρχει κλίμα ανατροπής

Αρχίζει ο καθένας να καταλαβαίνει την μεγάλη συμφορά που φέρνει για την χώρα ο Μητσοτάκης, όχι μόνο για το Κοινωνικό Κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, τις συντάξεις, αν βγει, αυτοί που υποτίθεται ότι υποστηρίζει θα βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

Τα περί πίττας που πρέπει να μεγαλώσει για να δώσουν στους πολίτες, «τα λέει ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, που πήραν την πίττα το 2009, την έκοψαν στα τέσσερα και μέχρι το 2015 είχαν καταστρέψει το ένα τέταρτο. Αυτοί θα… μεγαλώσουν την πίττα», σημείωσε η κ. Φωτίου. Είδαν τώρα ότι έχουν πολιτικό κόστος και τα «επιδόματα του ΣΥΡΙΖΑ» λένε ότι θα τα διατηρήσουν, αλλά υπό την αίρεση ανάπτυξης 4%, «άλλος τεράστιος μύθος …  συκοφάντησαν τα επιδόματα, λέγοντας ότι παίρνουμε από τα μεσαία στρώματα, τώρα από πού θα τα πάρουν; Από το “4% ανάπτυξη”», όπως σχολίασε.

«Αυτές τις ώρες αντιλαμβανόμαστε ένα τεράστιο κύμα ανασφάλειας του λαού, έχουν αρχίσει να φοβούνται όλοι, γιατί η ΝΔ εξελίσσεται σε κινούμενη άμμο, κάθε μέρα λέει κάτι διαφορετικό, ακριβώς επειδή έχει την έπαρση της μεγάλης διαφοράς, ότι κρίθηκε ο αγώνας … αποκαλύπτει τα πιο σκοτεινά σχέδια», συνέχισε.

«Για αυτό που λένε για εγγυημένο εισόδημα, αυτό που εμείς λέμε ΚΕΑ», σημείωσε η κ. Φωτίου, ο κ. Μητσοτάκης πριν καιρό είπε ότι θα βάλει 1 δισ. ευρώ για 800.000 φτωχούς. «Είπα τότε “δεν ξέρετε ότι βάλαμε 700.000 το 2017 και σήμερα είναι 450.000 οι φτωχοί;” … συνέχισαν να λένε το ίδιο … Χτες κατάλαβα, μετά τον κ. Παπαδημητρίου, τον κ. Θεοχάρη, τον κ. Στουρνάρα … το ΔΝΤ το 2016 μας έλεγε να κοπούν τα επιδόματα – οικογενειακά και αναπήρων … να μαζευτεί 1 δισ. ευρώ για φτωχούς και όσους παίρνουν επιδόματα παιδιού και αναπηρίας με όρους φτώχειας … χτες νομίζω επιβεβαιώθηκε … ξανάρχεται το ΔΝΤ, αυτό σημαίνει η πιστοληπτική γραμμή, ξανάρχεται νέο μνημόνιο, γι’ αυτό μας λέει τόσο καιρό ότι πρώτα θα κάνει μεταρρυθμίσεις … και μετά θα διαπραγματευτεί τα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Το πιο φοβερό, το “μαξιλάρι” (των 37 δισ. ευρώ αποθεματικού), το σωσίβιο σωτηρίας για οποιαδήποτε αναποδιά τα επόμενα 20 χρόνια, δηλαδή τα υπερπλεονάσματα, θα τα δώσει στις τράπεζες για να τις επανακεφαλαιοποιήσει», όπως τόνισε.

Για το αποτέλεσμα που θα βγει από την κάλπη και την προοπτική μίας ανατροπής σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, η κ. Φωτίου απέρριψε την λογική ότι οι δημοσκοπήσεις είναι θέσφατο.

Χρησιμοποίησε μάλιστα ως ορόσημο την συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ, καθώς όπως είπε «αυτές τις δύο ημέρες είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που βλέπω από ό,τι έβλεπα όλο τον προηγούμενο καιρό. Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή αρχίζει ο καθένας να καταλαβαίνει την μεγάλη συμφορά που φέρνει για την χώρα ο Μητσοτάκης. Όχι μόνο για το Κοινωνικό Κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, τις συντάξεις, που το έχουμε καταλάβει … αν βγει ο Μητσοτάκης … Τα μεσαία στρώματα, αυτούς που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται, αυτοί θα βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν τα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, τις ιδιωτικές επικουρικές συντάξεις, για να πληρώσουν την Υγεία πολύ βαριά».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/646129557&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL