Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Απαγόρευσε αφίσα των φαρμακοποιών ο Άδωνις, τον καταγγέλλουν για απόπειρα φίμωσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απαγόρευσε αφίσα των φαρμακοποιών ο Άδωνις, τον καταγγέλλουν για απόπειρα φίμωσης

"Πράξη φίμωσης του δημοκρατικού λόγου" χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μετά την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη και δεν επιτρέπει την ανάρτηση αφίσας του, στα φαρμακεία της Αθήνας και όλης της χώρας.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν την απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που απαγορεύει "την μετάδοση οποιουδήποτε μηνύματος μπορεί να χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως πολιτικό" και που προφανώς φοβάται ότι θα την βλάψει, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής "αυτή η πρωτοφανής λογοκρισία δεν έχει προηγούμενο σε μία ευνομούμενη Δημοκρατία". Ο ΦΣΑ καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση. Δηλώνει δε "προς κάθε κατεύθυνση ότι με αυτές τις ενέργειες οι φαρμακοποιοί πεισμώνουν ακόμη περισσότερο και θα δυναμώσουν τους αγώνες τους. Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές – λογοκριτές ότι οι φαρμακοποιοί θα καταδικάσουν και με την ψήφο τους, αυτούς που τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση".

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρη προσπάθεια κατάργησης ελευθερίας της έκφρασης

Να αποσύρει άμεσα την απόφαση "λογοκρισίας και φίμωσης" καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή του για "ξεκάθαρη προσπάθεια κατάργησης ελευθερίας της έκφρασης".

"Η πρωτοφανής υπουργική απόφαση, που απαγορεύει τη μετάδοση μηνυμάτων συνδικαλιστικών και άλλων φορέων - πλην των πολιτικών κομμάτων - κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είναι ξεκάθαρη προσπάθεια κατάργησης του δημοκρατικού διαλόγου και της ελευθερίας της έκφρασης", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: "Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα του κυβερνητικού αυταρχισμού και του πανικού που διακατέχει τον πρωθυπουργό μπροστά στην εκλογική του συντριβή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτήν την απόφαση λογοκρισίας και φίμωσης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL