Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
ΣΥΡΙΖΑ: / Ψεύδεται η Ζέττα Μακρή για τη fast track κινητικότητα στα ψυχιατρεία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: / Ψεύδεται η Ζέττα Μακρή για τη fast track κινητικότητα στα ψυχιατρεία!

Μετά τον σύλλογο των εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), και η Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Ζέττας Μακρή σχετικά με τη fast track διαδικασία κινητικότητας - διαθεσιμότητας γιατρών και εργαζομένων του ΨΝΘ.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: "Η κ. Μακρή προχθές το βράδυ έβγαινε πάλι σεργιάνι στα τηλεοπτικά κανάλια για να διαψεύσει την αλήθεια! Δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης είπε το κλείσιμο του ΨΝΘ, αλλά του ΨΝΑ και του Δρομοκαΐτειου. Όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Μακρή συλλαμβάνεται να ψεύδεται ασύστολα. Μόλις λίγες μέρες πριν, διαβεβαίωνε ότι κανένας εργαζόμενος που δουλεύει μαζί με ασθενείς δεν θα έβγαινε σε διαθεσιμότητα. Φαίνεται ότι στο μυαλό της κ. Μακρή οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι νοσηλευτές δεν εργάζονται δίπλα σε ασθενείς.

Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύονται για ακόμα μια φορά τα ψέματα της κυβέρνησης και ο πραγματικός στόχος, που δεν είναι άλλος από τη διάλυση της ψυχικής υγείας. Το σχέδιο που ο Γεωργιάδης και η Μακρή υλοποιούν με ακρίβεια πληρωμένου δολοφόνου δεν είναι άλλο από το οριστικό κλείσιμο των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας. Ο σχεδιασμός τους δεν έχει καμία σχέση με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, αλλά με την ισοπέδωση κάθε είδους Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ακόμα και στη διαστρεβλωμένη ελληνική εκδοχή της, είχε στόχο την αποασυλοποίηση, την τομεοποίηση, την κοινοτική φροντίδα, την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των ψυχικά ασθενών. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, απαιτείται σχεδιασμός και υλοποίηση ενός δικτύου κοινοτικών δομών που σταδιακά θα αντικαταστήσουν τα ψυχιατρικά ιδρύματα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL