Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.2°C18.7°C
0 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
13.7°C19.1°C
1 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.8°C17.2°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.1°C
0 BF 100%
Λιγότερα μαθήματα στη Γ Λυκείου και λελογισμένη αύξηση της ύλης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λιγότερα μαθήματα στη Γ Λυκείου και λελογισμένη αύξηση της ύλης

Σε λιγότερα μαθήματα θα εξετάζονται οι μαθητές στη Γ' Λυκείου, καθώς από την επόμενη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η μείωση των μαθημάτων, όπως ήταν γνωστό, συνοδεύεται από λελογισμένη αύξηση της ύλης. Μετά από λάθη που διαπιστώθηκαν στο περιεχόμενο της διδακτέας και εξεταστέας ύλης το βράδυ της Πέμπτης, το υπουργείο αναγκάστηκε να προχωρήσει χθες σε νέα ανακοίνωση με τις απαραίτητες διορθώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τα λάθη εντοπίστηκαν στο μάθημα των Μαθηματικών, ενώ μικρές αλλαγές έγιναν και σε καποια μαθήματα των Ξένων Γλωσσών.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο σύστημα μειώνει δραστικά τα μαθήματα Γενικής Παιδείας (Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Θρησκευτικά, Φυσική Αγωγή και ένα μάθημα επιλογής) ενώ κάθε ομάδα προσανατολισμού θα περιλαμβάνει τρία μαθήματα. Οι ομάδες προσανατολισμού θα γίνουν τέσσερις, και κάθε μια θα οδηγεί σε ένα αντίστοιχο επιστημονικό πεδίο. Στις Πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα (στη Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και τρία της ομάδας προσανατολισμού) και στα ίδια τέσσερα για το απολυτήριο του Λυκείου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, το σύνολο της ύλης που ανακοινώθηκε συμπεριλαμβάνεται στα ήδη υπάρχοντα βιβλία προκειμένου να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα και να μη δημιουργηθεί αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. “Εισάγεται νέα αντίληψη”, όπως επισημαίνει, “στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που ευνοεί την κατανόηση αντί της αποστήθισης” και προσθέτει ότι οι αλλαγές αποτελούν ένα “πρώτο και σημαντικό βήμα ώστε να αρχίσει βαθμιαία να εδραιώνεται η αντίληψη ότι τα παιδιά μπορούν να προετοιμάζονται με επιτυχία για τα πανεπιστήμια, επενδύοντας αποκλειστικά στη σχολική διδασκαλία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL