Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόσω ολοταχώς για τα διετή προγράμματα σπουδών στα ΑΕΙ

Eurokinissi

Από το υπουργείο Παιδείας - Σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου υπό τον γ.γ. Ηλία Γεωργαντά και των πρυτανικών αρχών των ιδρυμάτων

Τη χρηματοδότηση των διετών προγραμμάτων σπουδών που θα λειτουργήσουν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας, όπως ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου υπό τον γ.γ. Ηλία Γεωργαντά και των πρυτανικών αρχών των ιδρυμάτων.

Τα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΕ), όπως ονομάζονται, απευθύνονται σε αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι θα επιλέγονται με βάση τον βαθμό απολυτηρίου χωρίς εξετάσεις, ενώ η φοίτηση θα είναι δωρεάν και θα διαρκεί τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα απονέμονται διπλώματα επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Το ποσό της χρηματοδότησης θα καθοριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ίδρυση των ΚΕΕ και αφού εγκριθούν τα προγράμματα σπουδών που θα καταθέσουν τα ιδρύματα, στο οποίο θα περιλαμβάνεται τόσο το επίδομα ευθύνης των διευθυντών των ΚΕΕ όσο και η αμοιβή των διδασκόντων.

Με γοργούς ρυθμούς

Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι πολλά ιδρύματα έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για την ίδρυση Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τις διαδικασίες να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρκετά ιδρύματα έχουν προχωρήσει στην ίδρυση των ΚΕΕ και των συμβουλίων, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, ενώ ορισμένα έχουν κάνει το επόμενο βήμα καταρτίζοντας προτάσεις για τα προγράμματα σπουδών όπως τα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής, Ιωαννίνων, Πελοποννήσου και τα ΤΕΙ Πελοποννήσου, Κρήτης και Σερρών.

Τις επόμενες εβδομάδες θα έχει διαμορφωθεί η εικόνα για το σύνολο των διετών προγραμμάτων που αναμένεται να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο, ώστε οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. να γνωρίζουν ποια ιδρύματα θα προσφέρουν την εκπαίδευση και την κατάρτιση που επιθυμούν να επιλέξουν.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο