Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Στο ΕΚΠΑ ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο ΕΚΠΑ ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι

Σε μια ιστορική ημέρα για τη Γεωργία, λόγω της κατάργησης της υποχρέωσης θεώρησης (βίζα) για τους πολίτες της στις χώρες Σένγκεν για διαμονή μέχρι 90 ημέρες, ο πρωθυπουργός της χώρας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, επισκέφθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκδήλωση με τίτλο: «Georgia – from Europe to Europe».

Υποδεχόμενος εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών, της Συγκλήτου και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας τον Γεωργιανό πρωθυπουργό, ο Πρύτανης, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει το ΕΚΠΑ στις διεθνείς σχέσεις του και τις διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με άλλα Πανεπιστήμια, όπως και με Πανεπιστήμια της Γεωργίας, όπου υπάρχει στενή συνεργασία εδώ και χρόνια. Ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι το ΕΚΠΑ σήμερα έχει 725 διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με περισσότερα από 400 Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός της Γεωργίας αναφέρθηκε στη σημερινή σημαντική ημέρα για τη Γεωργία, τονίζοντας ότι η πορεία της Γεωργίας προς την Ευρώπη «περνά» μέσα από την Ελλάδα, καθώς η Ελλάδα φιλοξενεί το μεγαλύτερο τμήμα της διασποράς της Γεωργίας.

Όπως τόνισε ο κ. Κβιρικασβίλι, η Γεωργία σήμερα είναι μια μεταρρυθμιστική δύναμη που θέλει να προσφέρει ευκαιρίες συνεργασίας προς όλους και ιδιαιτέρως να αναπτύξει τις σχέσεις της με την Ελλάδα σε τομείς όπως η γεωργία, το εμπόριο, η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι κατασκευές.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι ενεργειακός κόμβος από την Ανατολή προς τη Δύση και εμπορικός κόμβος μέσω του λιμένος του Πειραιά, γι’ αυτό και για την Γεωργία, όπως τόνισε, δεν είναι μόνο «σταθμός» στην πορεία της προς την Ευρώπη, αλλά και «προορισμός» με έντονους συμβολισμούς.

Ο κ. Κβιρικασβίλι κατέληξε, μεταξύ άλλων, αναφέροντας ότι το ραντεβού της Γεωργίας με την Ιστορία επανεκκινεί σήμερα στην Αθήνα.

Τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Παιδείας & Έρευνας, Αλεκσάντρε Τζετζελάβα, ο υπουργός Εξωτερικών, Μιχέηλ Τζανελίτζε, ο υπουργός Επικρατείας στα θέματα της Ευρωπαϊκής και Ευρωατλαντικής Ένταξης της Γεωργίας, Βίκτορ Ντολίτζε και εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών καθηγητής, Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL