Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ.Τζούφη: Nα συνεχιστεί η στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό (Video)

«Η υποστήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα, με κύριο στόχο τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και την παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Η διαχρονική ύπαρξη ελληνικών κοινοτήτων και η μετανάστευση πολλών νέων προς τις χώρες του εξωτερικού επιτάσσουν την ουσιαστική στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό», τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Η πρώην υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης της Διασποράς, πρόσθεσε ότι «η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών πολλαπλασίασε τις ανάγκες των ελληνικών σχολείων ανά τον κόσμο, καθώς έπρεπε να υποδεχτούν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό μαθητών».

Παράλληλα, η ίδια υπογράμμισε ότι «η υποστήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα, με κύριο στόχο τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και την παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών. Το 2016 προχωρήσαμε στη νομοθέτηση επικαιροποιημένου πλαισίου και τα τελευταία δύο χρόνια καταφέραμε την έγκαιρη απόσπαση των εκπαιδευτικών». 

«Προχωρήσαμε σε ρύθμιση για τη διατήρηση της οργανικής θέσης των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Ελλάδας, ενώ η έξοδος από το μνημονιακό πλαίσιο, μας επέτρεψε να αυξήσουμε το διαθέσιμο προϋπολογισμό και να παρατείνουμε την καταβολή του επιδόματος εξωτερικού (επιμίσθιο) κατά ένα έτος», σημείωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας, η ίδια τόνισε πως «η δέσμη αυτών των μέτρων επανέφερε την κανονικότητα στα σχολεία του εξωτερικού, συνέβαλλε στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τις ελληνικές κοινότητες και τους φορείς του εξωτερικού, ενώ σήμερα μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε πιο στοχευμένα για τις ποιότητες της εκπαίδευσης και το περιεχόμενο των σπουδών».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις