Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Δριμεία κριτική ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργείου Παιδείας: / Βάζουν εμπόδια στους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δριμεία κριτική ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργείου Παιδείας: / Βάζουν εμπόδια στους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Δριμεία κριτική στους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις φετινές προσλήψεις αναπληρωτών, αλλά και τους μόνιμους διορισμούς, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι δεν έπραξε τα δέοντα για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς το υπουργείο «ξέχασε να αναφέρει τι δεν έχει πράξει για το έγκαιρο άνοιγμα των σχολείων και τη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς».

«Παρά τις διαρκείς εξαγγελίες και τις εσπευσμένες αυταρχικές, αντιεκπαιδευτικές νομοθετικές παρεμβάσεις στον χώρο της Παιδείας, η κυβέρνηση δεν θεώρησε επείγον και απαραίτητο ζήτημα να δώσει χρόνο στο ΑΣΕΠ για την έκδοση των νέων πινάκων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «πριν καν παρέλθει η προθεσμία (23-8-2019), το ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε την πρόσληψη εκπαιδευτικών με βάση τους κυρωμένους πίνακες του σχολικού έτους 2018-2019, αποκλείοντας, έτσι, πολλούς νέους εκπαιδευτικούς από τη διαδικασία».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κωλυσιεργία σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, «οι οποίοι είχαν δρομολογηθεί και θα είχαν ήδη πραγματοποιηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμενε στην κυβέρνηση», και κατηγορεί το υπουργείο ότι σκοπίμως δεν προχωρά σε βασικές ενέργειες όπως είναι η κατανομή των θέσεων σε κλάδους και ειδικότητες, αλλά και η ίδρυση οργανικών θέσεων στα τμήματα ένταξης. «Με αυτό το τέχνασμα, έχει σκοπό να καθυστερήσει όσο μπορεί και ίσως να ματαιώσει τους 4.500 διορισμούς, καθώς, όπως είναι γνωστό, οι διορισμοί δεν γίνονται 'στον αέρα', αλλά σε κενές οργανικές θέσεις», όπως διευκρινίζει.

Αναφορικά με τους 10.500 μόνιμους διορισμούς που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου βλέπει «προφάσεις» πίσω από την εξαγγελία της Ν.Δ. ότι θα πρέπει πρώτα να καταγραφούν τα κενά, καθώς «αρνείται να παραδεχτεί τις τεράστιες ανάγκες για μόνιμους διορισμούς, γιατί, αν το έκανε, θα έπρεπε να εγκαταλείψει τις νεοφιλελεύθερες - αντιεκπαιδευτικές ιδεοληψίες της και να μην αναθεωρήσει την αναλογία προσλήψεων/συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο, από 1:1 που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε 1:5 που έχει αναγγείλει προεκλογικά η Ν.Δ.», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL