Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτηματικά για τις διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης

«Αυτό είναι το ακομμάτιστο κράτος δικαίου που με θέρμη υπερασπίζεται η νέα υπουργός, η οποία παρακάμπτει «προφορικά» τη σχετική νομοθεσία;»

Ερωτηματικά και ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί όπως αναφέρει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ η αναστολή των διαδικασιών επιλογής μελών Παιδαγωγικών Ομάδων (ΠΟ) των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΕΑ) της χώρας, έπειτα από προφορική εντολή της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως με εγκύκλιο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και σχετική απόφαση του απερχόμενου υπουργού Κ. Γαβρόγλου (05/2019) ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας επιλογής των εκπαιδευτικών, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου 2019. Ωστόσο, η προκήρυξη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή όλων των υπηρεσιακών μεταβολών.

«Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης, η αναστολή έπαψε και αναρτήθηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες, ενώ τις επόμενες ημέρες ήταν οι προγραμματισμένες οι συνεντεύξεις των υποψηφίων από τα Συμβούλια Επιλογής (ΑΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΔΕ) ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Αυγούστου.

Η αιφνιδιαστική εντολή της υπουργού Παιδείας στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης στερείται αιτιολογίας, θέτοντας ζητήματα νομιμότητας για τη διαδικασίας επιλογής. Αυτό είναι το ακομμάτιστο κράτος δικαίου που με θέρμη υπερασπίζεται η νέα υπουργός, η οποία παρακάμπτει «προφορικά» τη σχετική νομοθεσία (Ν. 4547/2018);» διερωτάται.

Επιπρόσθετα, το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «σιγή επικρατεί από τη νέα πολιτική ηγεσία για τη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, σύμφωνα με τις προκηρύξεις που εκδόθηκαν (03/2019), έχει λήξει προ πολλού και οι φάκελοι υποψηφιότητας στο υπουργείο από τις αρχές Μαΐου. Συνεπώς τίθεται το ερώτημα για το πότε θα συνεδριάσει το αρμόδιο Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής και σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία;

Επειδή πολιτική και διοίκηση ασκείται όχι μόνο με αποφάσεις αλλά και με παραλείψεις, τι πρωτοβουλίες έχει λάβει ή σκέφτεται να λάβει η υπουργός για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας επιλογής; Μήπως η κα Κεραμέως δια παραλείψεων και αυθαιρετώντας, αναστέλλει την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης; Με ποια αιτιολογία και με ποια νομιμοποιητική βάση;».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις