Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΣΗΕΑ: "Καταδίκασε" Μπαλάφα, κουβέντα για Γρηγοράκο

  Έσπευσε να «καταδικάσει» η ΕΣΗΕΑ την παρατήρηση που έκανε ο Γιάννης Μπαλάφας σε δημοσιογράφους του κρατικού ραδιοφώνου, όταν σε ερώτησή τους ανέφεραν τον όρο «επίδομα» αντί τού «13η σύνταξη», όπως...

 

Έσπευσε να «καταδικάσει» η ΕΣΗΕΑ την παρατήρηση που έκανε ο Γιάννης Μπαλάφας σε δημοσιογράφους του κρατικού ραδιοφώνου, όταν σε ερώτησή τους ανέφεραν τον όρο «επίδομα» αντί τού «13η σύνταξη», όπως χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση. Η ΕΣΗΕΑ «καταδικάζει τη συμπεριφορά και το ύφος του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος επιχείρησε να 'συνετίσει' τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

Μία μέρα μετά, χθες το πρωί, δεύτερο κρούσμα «ύφους» σημειώθηκε στην ΕΡΤ, αυτή τη φορά εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Αλατζά.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., απαντώντας σε «ενοχλητική» ερώτηση του δημοσιογράφου του είπε: «Έχετε ξεφύγει. Είστε στη δημόσια τηλεόραση, θα σηκωθώ να φύγω αν συνεχίσεις έτσι. Είναι αντιδεοντολογικό».

Ο Κ. Αλατζάς, σε μια συζήτηση για τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που ψηφίζονται στη Βουλή, υπενθύμισε ότι στο παρελθόν «η τροπολογία Πάχτα αποχαρακτήριζε 7.500 στρέμματα στη Χαλκιδική». Ο Λ. Γρηγοράκος θεώρησε αντιδεοντολογική την ερώτηση και απαίτησε: «Δεν θα μου μιλάτε για τον Πάχτα. Θα δεχόμουν από ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να μου κάνει αυτή την ερώτηση, αλλά δεν δέχομαι από έναν δημοσιογράφο της ελληνικής τηλεόρασης να μιλάει για τροπολογίες Πάχτα».

Στην ανακοίνωσή της εναντίον του Γιάννη Μπαλάφα η ΕΣΗΕΑ σημειώνει: «Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει [σ.σ.: στους δημοσιογράφους], εάν μάλιστα οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία, είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά».

Να περιμένουμε ανάλογη ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ και προς υπεράσπιση του συναδέλφου Κώστα Αλατζά;

Α.Γ.Ν.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι

Οι ανάγκες διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης δημιουργούν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στο κυβερνητικό κόμμα, το οποίο προεκλογικά είχε δεσμευτεί απέναντι στην εκλογική του βάση με μια ακροδεξιά λαϊκιστική ρητορική.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο