Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μια τελευταία "καληνύχτα" από τα γραφεία της Αγ. Κωνσταντίνου

"Ένα ουίσκι σε πλαστικό ποτήρι, μια τελευταία ματιά στο κουτί με τις στιγμές των τελευταίων χρόνων στον τρίτο όροφο του αριθμού 12 της Αγίου Κωνσταντίνου" σχολίασε στο facebook ο Πέτρος Κατσάκος, λίγο πριν το κλείσιμο του τελευταίου φύλλου στα γραφεία της Αγ. Κωντσταντίνου

 

Με το ρολόι να δείχνει προς την τελευταία σύσκεψη ανάμεσα σε αυτούς τους τοίχους. Την τελευταία σύσκεψη για το τελευταίο πρωτοσέλιδο σε αυτά εδώ τα γραφεία. Και μετά τέλος. Μετά κάποιος θα γυρίσει το κλειδί κι ένα κομμάτι μας θα μείνει πίσω.

Οι αγωνίες, οι χαρές, οι καβγάδες, τα γέλια, οι αγκαλιές για τις νίκες, τα δάκρυα για τις ήττες, οι ελπίδες που τυπώθηκαν στο χαρτί, οι ιδέες που χτυπήθηκαν στην πρώτη σελίδα. Όλα όσα ζήσαμε και όλα όσα δεν προλάβαμε οι νεώτεροι.

Ο τρίτος όροφος του αριθμού 12 της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί τον άλλο μήνα να γίνει ένα μοντέρνο Airbnb‎ και τουρίστες άγνωστοι να κοιμηθούν εκεί που κάποτε γράφτηκαν κάποιες σελίδες ιστορίας. Και τι μ' αυτό;

Η ιστορία θα συνεχίσει να γράφεται από τους ανθρώπους που θα συνεχίσουν να την ακολουθούν μεταφέροντας στο χαρτί καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που άλλοι άνθρωποι θα τις διαβάζουν και θα λένε "αυτό το διάβασα στην Αυγή".

Καληνύχτα.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο