Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΡΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ2, 00.00 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΡΕΣ

Κοινωνικό - αλληγορικό δράμα, συμπαραγωγής Γερμανίας- Αυστρίας- Γαλλίας 2009, σε σκηνοθεσία της Ιρανής δημιουργού Σιρίν Νεσάτ. Βασισμένη σε μια νουβέλα «μαγικού ρεαλισμού», η ταινία αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων γυναικών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1953, όταν το πραξικόπημα που οργάνωσε η CIA, με την υποστήριξη των Βρετανών, ανατρέποντας τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Μοσαντέγκ για να ξαναφέρει στην εξουσία τον Σάχη, προκάλεσε κατακλυσμό στην ιστορία του Ιράν.

Μέσα σ’ αυτό το έντονο κλίμα, οι τέσσερις ηρωίδες βρίσκονται μαζί, αποκλεισμένες σ’ έναν υπέροχο κήπο. Οι κήποι έχουν ξεχωριστή θέση στην ιρανική κουλτούρα και ιδιαίτερα στη μυστική περσική λογοτεχνία. Συμβολίζουν έναν τόπο πνευματικής ανάτασης, ενώ ταυτόχρονα υπαινίσσονται την ιδέα της εξορίας, της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Όμως ο χρόνος είναι μετρημένος και η εξωτερική ζωή αρχίζει, σιγά-σιγά, να εισβάλλει στις μοίρες των τεσσάρων γυναικών, τη στιγμή όπου η Ιστορία της χώρας τους παίρνει τραγική στροφή.

H Νεσάτ αγκαλιάζει στοργικά τις συγκινητικές ηρωίδες της, κερδίζοντας το Αργυρό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας 2009. Παίζουν: Πεγκάχ Φεριντονί, Σαμπνάμ Τολουί, Αρίτα Σαχρζάντ, Ορζόγια Τοτ.

ΚΥΡΙΑΚΗ STAR, 23.15 ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Κωμωδία, παραγωγής 2012, με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, Τζούλια Στάιλς. Αφού έχασε δουλειά, σπίτι και σύζυγο και μετά από τέσσερα χρόνια στο ψυχιατρείο, ο Πατ επιστρέφει στο σπίτι των γονιών του με στόχο να σταθεί στα πόδια του. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν γνωρίζει την Τίφανι, η οποία προθυμοποιείται να τον βοηθήσει να επανασυνδεθεί με τη γυναίκα του, με αντάλλαγμα να τη βοηθήσει στις προπονήσεις του μπαλέτου της.

ΤΕΤΑΡΤΗ STAR, 22.00 THE HANG OVER- PART 2

Κωμωδία, παραγωγής 2011, με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις. Η γνωστή παλιοπαρέα ταξιδεύει στην εξωτική Ταϊλάνδη για τον γάμο του Στου, με μια ζάπλουτη Ταϊλανδή. Οι οδυνηρές μνήμες από το προηγούμενο bachelor party στο Λ. Βέγκας είναι ακόμη νωπές και ο Στου είναι αποφασισμένος να μην το ρισκάρει: θα κάνει ένα ασφαλές πάρτι πριν τον γάμο, με καφέ, γλυκάκια και καθόλου αλκοόλ! Τι μπορεί να πάει στραβά;

ΠΕΜΠΤΗ ΕΡΤ3, 23.00 ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ

Η παιδική και εφηβική ηλικία του Τζον Λένον από το 1944 έως το 1960, παραγωγή Αγγλίας 2009. Ένας εμπνευσμένος έφηβος, περίεργος, αιχμηρός και αστείος, που μεγάλωσε στην κατεστραμμένη πόλη του Λίβερπουλ, από τη θεία του Μίμι, καθώς η μητέρα του ήταν απούσα. Η συνάντηση με τον Paul McCartney και τον George Harrison, η φιλία τους, η αγάπη τους για τη μουσική και η γέννηση των Beatles.

ΠΕΜΠΤΗ STAR, 0015 TRESPASS

Αστυνομικό θρίλερ παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ. Η ειδυλλιακή ζωή του πανίσχυρου εμπόρου διαμαντιών Κάιλ Μίλερ ανατρέπεται, όταν στην πολυτελή έπαυλή του εισβάλλει μια συμμορία αδίστακτων κακοποιών, ακινητοποιώντας τη γυναίκα και την έφηβη κόρη τους. Η αναπάντεχη εισβολή καταλήγει σε πολύωρη ομηρεία και εκεί οι μάσκες πέφτουν. Κάτω από την ένταση η οικογένεια ξεσπά και αποκαλύπτει τη μίζερη και κενή πραγματικότητα της μεγαλοαστικής καθημερινότητας. Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Νικόλ Κίντμαν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΥΛΗ, 22.00 SOCIALISM

Απρόβλεπτος και αταξινόμητος ο Ζαν Λικ Γκοντάρ και σε αυτή την ταινία, παραγωγής 2010. Η δράση εκτυλίσσεται σε ένα κρουαζιερόπλοιο που διασχίζει τη Μεσόγειο. Επιβαίνοντες, ένας εγκληματίας πολέμου με την εγγονή του, ένας Γάλλος και ένας Ρώσος αστυνομικός, ένας Παλαιστίνιος πρέσβης, ο Αλέν Μπαντιού και η Πάτι Σμίθ. Συνομιλούν σε διαφορετικές γλώσσες και για διαφορετικά θέματα. Το πλοίο επισκέπτεται τοποθεσίες πασίγνωστων μύθων, στην Αίγυπτο, Παλαιστίνη, Ελλάδα, Νάπολη, Βαρκελώνη, Οδησσό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL