Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύννεφα για την Digea στην Κεντρική Μακεδονία

Μια μεγάλη νίκη κέρδισαν στο δικαστήριο οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Κεντρικής Μακεδονίας, απέναντι στις αξιώσεις της Digea και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που επιδιώκουν να υποχρεώσουν τους σταθμούς σε αποικιακού τύπου συμβάσεις με την Digea...

Μια μεγάλη νίκη κέρδισαν στο δικαστήριο οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Κεντρικής Μακεδονίας, απέναντι στις αξιώσεις της Digea και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που επιδιώκουν να υποχρεώσουν τους σταθμούς σε αποικιακού τύπου συμβάσεις με την Digea, υπό την απειλή διακοπής της λειτουργίας τους. Την ίδια ώρα και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από ακρόαση αντιπροσωπείας των καναλιών, ζητάει να συνεχίσουν να λειτουργούν με το καθεστώς που ήδη εκπέμπουν.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν μείζον πρόβλημα στην Digea, η οποία επιδιώκει να γίνει «εθνικός πάροχος δικτύου», αλλά και στην πολιτική της κυβέρνησης, που προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων καναλιών, υποχρεώνοντας τα περιφερειακά κανάλια σε αναγκαστικές συμβάσεις με δυσμενείς όρους.

Οι σταθμοί της Κ. Μακεδονίας προσέφυγαν στο δικαστήριο με ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να τους δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουν να εκπέμπουν ψηφιακά, μέσω των υφιστάμενων παρόχων (Digital Union κ.λπ.) και να προστατευθούν από την απειλή του «μαύρου». Οι σταθμοί κέρδισαν από το δικαστήριο προσωρινή διαταγή, να συνεχίσουν να εκπέμπουν τηλεοπτικό πρόγραμμα μέσω των υφιστάμενων παρόχων, έως ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία προσδιορίστηκαν για τις 15 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, σε συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής χθες, παρουσία των εκπροσώπων των σταθμών, διατυπώθηκε ομόφωνα από τα μέλη της η ανάγκη όχι μόνο για παροχή ικανού αριθμού συχνοτήτων που θα αποκαθιστά την ισοτιμία με άλλους περιφερειακούς σταθμούς, αλλά και «να συνεχίσουν να λειτουργούν με το καθεστώς που ήδη εκπέμπουν ψηφιακά, μέχρι να τελεσιδικήσει η όποια διένεξή τους με την Digea».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις