Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εφημερίδες και στα σούπερ μάρκετ

Ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα σε όσους δεν υπακούσουν

Η ένωση των εκδοτών (ΕΙΗΕΑ) είχε ζητήσει από την κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα τρία άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του Τύπου (πέραν των γενικών ρυθμίσεων για τις επιχειρήσεις και του προγράμματος ενίσχυσης των εφημερίδων που εκκρεμεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ).  Για την ακρίβεια είχε ζητήσει να προχωρήσουν άμεσα:

* Η πώληση εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ, καθώς παραμένουν ανοιχτά -ένα μέτρο χωρίς δημοσιονομικό κόστος.

* Την αναστολή του ΦΠΑ επί των πωλήσεων.

* Την άμεση ενίσχυση απευθείας σε μισθοδοσία προς τους εργαζόμενους, χωρίς καμία προϋπόθεση και περιορισμό.

Χθες με ανακοίνωσή της η ΕΙΗΕΑ αναγνώρισε ότι η έκκληση έγινε δεκτή και με υπουργική απόφαση (31.927/21.3.2020 - ΦΕΚ Β 945) προβλέπεται ειδική διάταξη για τη διάθεση και πώληση των εφημερίδων σε πολύ σημαντικό αριθμό καταστημάτων όλων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας.

Η πρακτική ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Η διάταξη προβλέπει επίσης ποινικές κυρώσεις και διοικητικό πρόστιμο σε όσους δεν υπακούσουν.

Ήδη τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε συνεννόηση με το πρακτορείο διανομής Άργος για την υλοποίηση που θα εξασφαλίσει τη διανομή εφημερίδων στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ της χώρας.

Πληροφορίες της “Αυγής” αναφέρουν ότι ήδη εφοδιάζονται σε πρώτη φάση περί τα 300 σημεία πώλησης / σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα.

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο