Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Στ. Καπάκος: Να μη γίνει το «Μακελειό» το «μακελειό» της ενημέρωσης - Τα μέτρα στήριξης του Τύπου πρέπει να προχωρήσουν (ηχητ)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Καπάκος: Να μη γίνει το «Μακελειό» το «μακελειό» της ενημέρωσης - Τα μέτρα στήριξης του Τύπου πρέπει να προχωρήσουν (ηχητ)

Να μη γίνει το «μακελειό» το «μακελειό» της ενημέρωσης δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γεν. Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Καπάκος Σταύρος, με αφορμή την υπόθεση της οικονομικής ενίσχυσης των εφημερίδων, που η κυβέρνηση μέσα σε διάστημα λίγων ωρών αποφάσισε να αποσύρει.https://www.youtube.com/embed/v4WNNvJ_MaI

Μιλώντας στον Στάθη Σχινά στο Κόκκινο 105,5, τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης του Έντυπου Τύπου είναι χαρακτηριστική και πολύ σημαντική πρωτοβουλία καθώς «η ενημέρωση είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, και πρέπει να είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας». Ειδικότερα στη χώρα μας που όπως σημείωσε, όλες οι μετρήσεις στην Ευρώπη δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει τα λιγότερα αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης.

"Η ενημέρωση είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας"

Μάλιστα και ο Στάθης Σχινάς σχολίασε σχετικά με την ολιγοπωλιακή αγορά, με υπερσυγκεντρωμένα σε λίγους τα μέσα ενημέρωσης και τους κινδύνους που απορρέουν από το φαινόμενο αυτό.

Ο Στ. Καπάκος έφερε σαν παράδειγμα την υπόλοιπη Ευρώπη όπου η ενημέρωση ενισχύεται "με το έναν ή με τον άλλον τρόπο και αυτό γιατί στο δυτικό κόσμο η ενημέρωση" επανέλαβε, "είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας και για να παραμείνει θα πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες ώστε να επιβιώσει η πολυφωνία".

Με αυτό τον τρόπο ο Στ. Καπάκος έστειλε μήνυμα στους αρμόδιους «να μην κάνουν το λάθος, πρέπει να προχωρήσει η ενίσχυση του έντυπου Τύπου». Ωστόσο «οφείλουν να μαζευτούν οι αρμόδιοι φορείς της ενημέρωσης και να βρουν μια κοινή φόρμουλα με κριτήρια κοινής αποδοχής, όπως συνέβη και στη Γαλλία, ανέφερε.

Τέλος και με αφορμή τα παραπάνω ο Γεν. Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ μίλησε για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος, της παράταξης που ιστορικά πρόσκειται στην Αριστερά στο χώρο της ενημέρωσης, και διοργανώνει ημερίδα με το «μείζων» θέμα "Ενημέρωση και Δημοκρατία" την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Γ. ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ», ΕΣΗΕΑ, 1ος όροφος στις 17:00 - 22:30.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL