Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Η απόφαση του ΕΣΡ αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" / Η 6η τηλεοπτική άδεια στον Β. Μαρινάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η απόφαση του ΕΣΡ αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" / Η 6η τηλεοπτική άδεια στον Β. Μαρινάκη

Άδεια εθνικής εμβέλειας στην εταιρεία Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη δίνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ με απόφασή του χθες, που αναρτήθηκε στη "Διαύγεια", «ανακηρύσσει οριστικώς προεπιλεγείσα για τη χορήγηση της άδειας που προκηρύχθηκε με βάση την προκήρυξη 1/2019 του ΕΣΡ τη μοναδική υποψήφια εταιρεία με την επωνυμία Άλτερ Έγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.».

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και προδικαστικών προσφυγών, διάρκειας δέκα ημερών, έληξε την περασμένη Δευτέρα άπρακτη, χωρίς να υποβληθεί ένσταση. Με την παρέλευση της προθεσμίας το ΕΣΡ «ανακηρύσσει οριστικώς προεπιλεγείσα για τη χορήγηση άδειας» την εταιρεία του κ. Μαρινάκη.

Με την έγκριση αυτή ο αριθμός των αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας αυξάνεται σε έξι. Σημειώνεται ότι το ΕΣΡ είχε προκηρύξει δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες όταν εκδήλωσε ενδιαφέρον η Άλτερ Έγκο, χωρίς όμως να φανεί δεύτερος ενδιαφερόμενος. Απομένει έτσι αδιάθετη μία ακόμη άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, η οποία είτε θα περιμένει στο ΕΣΡ τον έβδομο ενδιαφερόμενο είτε θα καταχωριστεί και θα προκηρυχθεί ως μη ενημερωτική.

Υβριδικό, ιντερνετικό κανάλι, με το όνομα One εκπέμπει ήδη από την Άλτερ Έγκο και αναμένεται σε εύλογο διάστημα να είναι έτοιμο να εκπέμψει ελεύθερα, πανελλαδικά, ψηφιακά από τα UHF. Το τίμημα για την άδεια, όπως και για τα υπόλοιπα πέντε κανάλια ΑΝΤ-1, Alpha, Star, Open, ΣΚΑΪ) είναι 35 εκατ. ευρώ για 10 χρόνια, καταβλητέα σε δέκα ετήσιες δόσεις. Η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει άμεσα την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL