Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τετρακόσιοι επιπλέον πρόσφυγες αναχωρούν από τη Λέσβο για τον Πειραιά

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Τελικός προορισμός των προσφύγων είναι η δομή φιλοξενίας στη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας. Τη Δευτέρα με αναμένεται να αναχωρήσουν 200 επιπλέον αιτούντες άσυλο

Άλλοι 400 πρόσφυγες αναχωρούν σήμερα από τη Λέσβο για το λιμάνι του Πειραιά, με τελικό προορισμό τη δομή φιλοξενίας στη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.

Ήδη στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», το οποίο θα αναχωρήσει στις 20:00, έχουν επιβιβασθεί όλοι οι αιτούντες άσυλο, μετά από μια λεπτομερή και αυστηρή διαδικασία που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και περιλάμβανε την ταυτοποίηση όσων απεγκλωβίστηκαν.

Οι πρόσφυγες, στο σύνολο τους είναι μέλη οικογενειών ή ανήκουν σε άλλες ευάλωτες ομάδες.

Συνολικά από το περασμένο Σαββάτο αναχώρησαν από τη Λέσβο στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για αποσυμφόρηση του καταυλισμού στη Μόρια περισσότερα από 1.100 άτομα, ενώ καθυστερήσεις στον προγραμματισμό που υπήρχε προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας και η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ η αποσυμφόρηση της Μόριας συνεχίζεται. Τη Δευτέρα με αναμένεται να αναχωρήσουν 200 επιπλέον αιτούντες άσυλο.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο