Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μέχρι τη Μόρια έφτασε η διαδήλωση από τη Μυτιλήνη για το προσφυγικό

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου η πορεία που οργανώθηκε από συλλογικότητες και την συνέλευση των εργαζομένων στις ΜΚΟ με αιτήματα το κλείσιμο της Μόριας, την άμεση μεταφορά όλων των προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα καθώς και  ανοιχτά και ασφαλή περάσματα για όλους.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς και μια ώρα αργότερα ξεκίνησαν πορεία με τα πόδια προς το ΚΥΤ της Μόριας. Μικρή στάση έγινε έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Μυτιλήνης στο Καρά Τεπέ όπου έγινε ρίψη φειγ βολάν.

Στο δρόμο αμέσως μετά την στροφή για το Κ.Υ.Τ. δυνάμεις της αστυνομίας είχαν κλείσει την πρόσβαση σε αυτό τοποθετώντας κάθετα μια κλούβα μεταφοράς προσωπικού ενώ μπροστά είχε παραταχθεί και μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές δεν πλησίασαν τον αστυνομικό φραγμό πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία όπου και αποχώρησαν λίγο μετά ειρηνικά.

πηγή Στο Νησί

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις