Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ένας ανήλικος νεκρός στη Μόρια και δύο τραυματίες μετά από συμπλοκή στη safe zone

Ένας νεκρός, ένας σοβαρά τραυματισμένος και άλλος ένας ελαφρά τραυματισμένος είναι ο απολογισμός της χθεσινής βραδιάς στο ΚΥΤ Μόριας στην πλευρά των ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα και το ΑΠΕ-ΜΠΕ το Σάββατο στην κατά τα άλλα ασφαλή πτέρυγα (safe zone) των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων έγινε συμπλοκή μεταξύ ανήλικων προσφύγων.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 βράδυ όταν ομάδες νεαρών προσφύγων για άγνωστο λόγο συνεπλάκησαν στην ασφαλή προστατευόμενη ζώνη ανηλίκων (safe zone) της Μόριας. Για περισσότερο από μια ώρα επικράτησε γενική αναστάτωση και συγκρούσεις με πέτρες και αιχμηρά αντικείμενα. Και ο νεκρός και οι οι δυο τραυματίες είναι αφγανικής καταγωγής. 

Ο δράστης είναι 14 έως 15 ετών από το Αφγανιστάν και βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή ενός ακόμα. Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία που έσπευσε μετά το συμβάν.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε υποδομές για 160 άτομα διαμένουν αυτή τη στιγμή πάνω 600 ανήλικοι.

Οι safe zone είναι ασφαλείς προστατευμένες ζώνες, ξεχωριστές από τον υπόλοιπο πληθυσμό για την προστασία των φιλοξενουμένων, όπως των ανηλίκων ασυνόδευτων προσφύγων, των γυναικών που ταξίδεψαν μόνες και των μονογονεϊκών οικογενειών όπως είχε πει σε συνέντευξή του στο "Ν", ο διοικητής του ΚΥΤ, Γιάννης Μπαλπακάκης ενώ είχε επισημάνει ότι οι θέσεις είναι μόλις 160.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας Γραφείου Λέσβου της ΥΑ του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Θοδωρής Αλεξέλλης μόλις την περασμένη Τρίτη είχε αναφέρει ότι οι ασυνόδευτοι είχαν ανέλθει στους 600 κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αποσυμφόρηση και την αναγκαιότητα προστασίας των παιδιών.

Πηγές: Το Νησί, Lesvosnews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις