Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Στελέχη της ΕΥΑΘ προσπάθησαν να απαλλάξουν επιχειρηματία από πρόστιμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στελέχη της ΕΥΑΘ προσπάθησαν να απαλλάξουν επιχειρηματία από πρόστιμο

Την παραίτηση των δύο μελών του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ που φέρονται να πρωταγωνίστησαν σε προσπάθεια απαλλαγής προστίμου που επέβαλε η εταιρεία για παράνομη υδροληψία σε ιδιοκτήτη βυρσοδεψείου, ζητάει τόσο η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΥΑΘ όσο και το σωματείο εργαζομένων.

Η περίεργη αυτή υπόθεση έγινε γνωστή μετά από σχετική ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης επιβεβαίωσε την ύπαρξη του θέματος. «Η διοίκηση έχοντας από την αρχή δηλώσει ότι θα πορευθεί με βάση το τρίπτυχο νομιμότητα - διαφάνεια - αξιοκρατία. Μόλις έπεσε στην αντίληψή μας αυτό το πράγματι πολύ θλιβερό γεγονός το διερευνήσαμε σε βάθος, ακολουθώντας τη διαδικασία και όσον αφορά το πειθαρχικό δίκαιο της εταιρείας και το καταστατικό της», δήλωσε στη «Αυγή» ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ , ενώ τόνισε ότι όταν το θέμα της εμπλοκής των δύο μελών του Δ.Σ. έφτασε στο διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη του «κατά πλειοψηφία αποφάσισαν και ζήτησαν τις παραιτήσεις» των δύο. Με δεδομένο ότι ένα εκ των δύο είναι και εκ των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζόμενων στη διοίκηση, η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Το σωματείο εργαζομένων αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ότι μετά από υποψίες για κλοπή νερού - λαθραία υδροληψία - από βυρσοδεψείο, έμπειρο σε αυτοψίες συνεργείο μας (4 ατόμων και με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) επαλήθευσε την παρανομία. Ακολουθήθηκε όλο το τυπικό και το θέμα ήρθε στο Δ.Σ. της ΕΥΑΘ για την επιβολή κυρώσεων. Εκεί αποκαλύφθηκε, ότι εργαζόμενος της ΕΥΑΘ και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, πραγματοποίησε από μόνος του δεύτερο έλεγχο (14 ημέρες μετά από τον πρώτο έλεγχο!), στο ίδιο βυρσοδεψείο, και πάνω σε απλό αντίγραφο του εγγράφου με το οποίο είχε γίνει ο προηγούμενος έλεγχος, βεβαίωσε ότι... δεν υπάρχει λαθραία υδροληψία! Με το έγγραφο αυτό, ο ιδιοκτήτης του βυρσοδεψείου, προσέφυγε στα δικαστήρια εις βάρος της ΕΥΑΘ και διαμαρτυρόμενος για το ότι τελικά δεν υπάρχει κλοπή νερού. Επικαλείται δε, ότι του το χορήγησε «μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ»». Τονίζει ότι ήδη η επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου, επιβεβαίωσε τις παραπάνω πράξεις με πολυσέλιδη έκθεση και και πως «για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΑΘ, το Δ.Σ. της εταιρείας ζήτησε την παραίτηση μελών του, των δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ έχει ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη». Τέλος αναφορικά με τον ιδιοκτήτη του βυρσοδεψείου σύμφωνα με τον Γ. Κρεστενίτη «του επιβλήθηκε το αναλογούν πρόστιμο, το οποίο και διεκδικεί η εταιρεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL