Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο ειδώλιο για τρίτη φορά οι 36 κατηγορούμενοι για τις «μετοχές – φούσκες»

Κατηγορούμενοι για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση η οποία συμπληρώνει το όριο παραγραφής τον Μάρτιο του 2019

Εκ νέου θα δικαστούν οι 36 κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «μετοχές -φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών την περίοδο 1999, μετά την έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε η εισαγγελέας, Αθηνά Θεοδωροπούλου στην αθωωτική απόφαση που εξέδωσε για όλους τους κατηγορούμενους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 28 Φεβρουαρίου.

Μετά την εισαγγελική έφεση οι κατηγορούμενοι χρηματιστές και επιχειρηματίες θα βρεθούν για τρίτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενοι για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση η οποία συμπληρώνει το όριο παραγραφής τον Μάρτιο του 2019.

Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου -στη δεύτερη δίκη που έγινε για την υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες» το 1999- ήταν αντίθετη στην εισήγηση της εισαγγελέως κ. Θεοδωροπούλου η οποία είχε ζητήσει να κηρυχθούν όλοι ένοχοι καθώς «δημιούργησαν μία επίπλαστη αγορά» την οποία στην συνέχεια «καταπόντισαν».

Δύο μέλη του δικαστηρίου ωστόσο δεν είχαν την ίδια άποψη με την εισαγγελέα και έτσι η ετυμηγορία τους ήταν η αθώωση των 36. Το τρίτο μέλος της σύνθεσης ακολούθησε τη νομική σκέψη της κ. Θεοδωροπούλου.

Η απόφαση που εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου ήταν η δεύτερη που αθώωσε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Έχει προηγηθεί ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το 2013 η οποία αναιρέθηκε από τον 'Αρειο Πάγο με αποτέλεσμα οι «36» να βρεθούν ξανά ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, υπό άλλη σύνθεση, που πρόσφατα κατέληξε στη δεύτερη αθώωση τους.

Πλέον μετά την εισαγγελική έφεση και κυριολεκτικά στο παρά πέντε για την παραγραφή των αδικημάτων οι κατηγορούμενοι αναμένουν τον προσδιορισμό της τρίτης κατά σειράς δίκης τους για την υπόθεση.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεκαπέντε μέρες

Μένουν ακριβώς δεκαπέντε μέρες για να μιλήσουμε στον κόσμο. Για να παρουσιάσουμε τον απολογισμό μας, ένα έργο που υλοποιήθηκε μέσα σε κλίμα σκληρής διαπραγμάτευσης, συγκρούσεων και ασφυκτικών περιορισμών και στη συνέχεια σχεδιάστηκε με κριτήριο τις ανάγκες των πολλών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο