Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Περιφερειάρχης Κρήτης: Ο Τσίπρας θα δώσει απαντήσεις που ικανοποιούν τους Κρητικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιφερειάρχης Κρήτης: Ο Τσίπρας θα δώσει απαντήσεις που ικανοποιούν τους Κρητικούς

Κεντρικό ρόλο αναμένεται να έχουν οι υποδομές στην Κρήτη στο τρίτο αναπτυξιακό συνέδριο που ανοίγει τις εργασίες του, με την ανάπτυξη του νέου βόρειου οδικού άξονα, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι και την ενίσχυση των υφιστάμενων, προέβλεψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και το Γιώργο Τραπεζιώτη. Αύριο η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Κορυφαίο θέμα που έχει αναδειχθεί τόσο ενόψει του συνεδρίου, όσο και τα προηγούμενα χρόνια, είναι οι υποδομές της Κρήτης», είπε ο κ. Αρναουτάκης.

«Φέτος θα έχουμε σχεδόν 4,3 εκατ. τουρίστες», είπε ο κ. Αρναουτάκης, ενώ υπάρχουν και 600.000 κάτοικοι. «Θέλουμε ένα βόρειο οδικό άξονα, γιατί δυστυχώς οι υποδομές δεν είναι αυτές που θα έπρεπε, αλλά και ενόψει της μελλοντικής ανάπτυξης στο νησί». Εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας «γνωρίζει το πρόβλημα της Κρήτης και θα δώσει απαντήσεις που θα ικανοποιούν τους Κρητικούς. Για εμάς, βόρειος οδικός άξονας είναι από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία», όπως τόνισε.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι κοινοτικοί πόροι, «είναι ένα έργο που ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ και μόνο με ρήτρα διαθεσιμότητας, δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αποπληρωμή σε 30-35 χρόνια και παραχώρηση» μπορεί να υλοποιηθεί, εκτίμησε ο ίδιος. «Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει και χρονοδιάγραμμα για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης».

Αντίστοιχης σημασίας για την ανάπτυξη της Κρήτης «είναι και το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, που πάει καλά η διαγωνιστική διαδικασία, ύψους σχεδόν 500 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ανακουφίσει όλη την Κρήτη», ενώ «μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να αναβαθμιστεί το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο».

Το συνέδριο που ξεκινάει σήμερα τις εργασίες του, συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Κρήτης. Θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αστόρια», ενώ το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL