Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Σαρωνικός SOS: Στη Γλυφάδα έφθασε η πετρελαιοκηλίδα (φωτογραφίες)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαρωνικός SOS: Στη Γλυφάδα έφθασε η πετρελαιοκηλίδα (φωτογραφίες)

Μέχρι τις ακτές της Γλυφάδας έφθασε η  πετρελαιοκηλίδα από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ" νοτιοδυτικά της Σαλαμίνας και αντιμετωπίζεται από το μεσημέρι με ειδικά σκάφης αντιρρύπανσης.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης, για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνόσουρα αλλά και σε Φρεαττύδα , Πειραϊκή και Αγ.Κοσμά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περισσότερα από 60 άτομα ιδιωτικού συνεργείου επιχειρούν εντατικά από το πρωί στην παραλία του Παρασκευά στα Βοτσαλάκια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στη μάχη της αντιρρύπανσης μπαίνει από σήμερα και το δεξαμενόπλοιο «Αktea osrv» της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος, ένα σκάφος με τεράστιες δυνατότητες απάντλησης πετρελαιοειδών. Σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών αντιρρύπανσης τα περιστατικά είναι όλα διαχειρίσιμα και αντιμετωπίζονται σε όλα τα σημεία ενώ η όλη επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε ένα μήνα.

Εκτιμάται επίσης ότι αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 200 κυβικά αποβλήτων. Για τυχόν κηλίδες που μπορεί να κινούνται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσα και οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν ορατές από αεροσκάφη του λιμενικού που εποπτεύουν τη περιοχή, στελέχη των εταιρειών που συμμετέχουν στην επιχείρηση, τονίζουν ότι θα αντιμετωπιστούν και αυτές. Το πλοίο είναι βυθισμένο περίπου στα 30 μέτρα και τις επόμενες ώρες αναμένεται να αρχίσει η απάντληση των καυσίμων που έχει στις δεξαμενές του.

"Η μάχη είναι άνιση. Από τα χαράματα σήμερα, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και συνδράμουμε με όποια μέσα διαθέτουμε στο έργο των αρμόδιων φορέων: τοποθετήσαμε πλωτό φράγμα, ρίξαμε αντιρρυπαντικό υλικό (μια ουσία που διαλύει το πετρέλαιο), απόχη και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Παράλληλα, ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων. Παρακαλούμε θερμά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία και να σέβονται όλοι τις σημάνσεις της δημοτικής αστυνομίας. Ελπίδα όλων μας είναι ότι η ζημιά θα περιοριστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ευθύνες, ωστόσο, για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα" τονίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL