Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Η επόμενη ημέρα του ιδρυτικού μας Συνεδρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η επόμενη ημέρα του ιδρυτικού μας Συνεδρίου

Για να γίνουμε σήμερα μια ριζοσπαστική αριστερή οργάνωση καλούμαστε να καταφέρουμε να αφήσουμε τα λάθη και τις παθογένειες πίσω μας. Από τη διάσπαση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και μετά καταφέραμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Από την επόμενη ημέρα του συνεδρίου μας καλούμαστε να δομήσουμε μια συλλογική ταυτότητα η οποία θα σέβεται την άποψη της πλειοψηφίας και θα εμπλουτίζεται από τη διαφορετικότητα των απόψεων των υπόλοιπων μελών είναι απαραίτητη.

Αν το συνομολογούμε αυτό, μπορούμε να θεωρήσουμε τρία σημεία ως κομβικά της πρακτικής μας εφεξής:

1. Σύνθεση Απόψεων: Η οργάνωση δεν αποτελεί ένα στατικό υποκείμενο το οποίο παραμένει ίδιο και δεν μεταβάλλεται. Πρόκειται για ένα ζωντανό οργανισμό που εξελίσσεται και προσαρμόζεται καθημερινά στηριγμένο στις απόψεις των μελών της πάντα με γνώμονα την καλύτερη εκδοχή της εκάστοτε καθημερινότητας της κοινωνίας. Όσες περισσότερες και διαφοροποιημένες οι απόψεις των μελών τόσο πιο ισχυρό το αποτέλεσμα της σύνθεσης που θα προκύψει. Αυτό υποδεικνύει τη ζωντανή μορφής σύνθεσης που πρέπει να έχει μία αριστερή οργάνωση.

2. Λύσεις για την Καθημερινότητα: Η Αριστερά είναι αυτή που προσπαθεί καθημερινά να λύσει τα εκάστοτε προβλήματα στον κάθε κοινωνικό χώρο τον οποίο παρεμβαίνει. Οι απλές διαπιστώσεις των προβλημάτων χωρίς κάποια ουσιαστική λύση είναι περιττές. Κανένα ποτήρι δεν γέμισε μόνο του. Απλές διαπιστώσεις μπορούν να κάνουν άλλοι και μάλιστα καλύτερα από εμάς αφού το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει τελικά είναι η λύση. Εμείς πρέπει να μαχόμαστε με το δικό μας σχέδιο, με τη δικιά μας πρόταση, σε όλα τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία στους χώρους που ζει, σπουδάζει και εργάζεται.

3. Σχεδιασμός: Σε μία περίοδο που βάλλεσαι από όλους, ο σχεδιασμός σου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένος. Ένα βήμα τη φορά βάσει των δυνατοτήτων μας και όχι βάσει των αναγκών μόνο. Κινήσεις που βάλλονται, πολιτικά ή ιδεολογικά, δεν πρέπει να γίνονται. Χρειαζόμαστε νίκες και όχι οπισθοχωρήσεις. Εξάλλου, σε μία κοινωνία που δεινοπαθεί η ουτοπία φαντάζει άπιαστη. Ας παρεμβαίνουμε στον κόσμο όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι.

Γιώργος Μαχαίραςσυντονιστής της οργάνωσης Υπολοίπου Σπουδάζουσας Αθήνας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL