Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.7°C21.5°C
5 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C20.6°C
5 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.3°C
4 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.8°C20.8°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 28%
Νοσοκομείο Ρίο / Εικόνες ντροπής - Ξανάπεσε η ψευδοροφή στην ορθοπεδική κλινική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο Ρίο / Εικόνες ντροπής - Ξανάπεσε η ψευδοροφή στην ορθοπεδική κλινική

Πτώση ψευδοροφής στο νοσοκομείο Ρίου
Φωτογραφία από την πρώτη πτώση ψευδοροφής τον περασμένο Ιανουάριο

Τη δραματική κατάσταση του ΕΣΥ καταδεικνύει η νέα κατάρρευση της ψευδοροφής στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Η είδηση για την πτώση του ίδιου τμήματος της ψευδοροφής στην Ορθοπεδική κλινική που στεγάζεται στον 2ο όροφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στα τέλη Ιανουαρίου του 2024 είχε προκαλέσει τον τραυματισμό του διοικητή της 6ης ΥΠΕ με τον τότε υπουργό Υγείας  Άδωνι Γεωργιάδη να ζητά την αποκατάσταση του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα flamis.gr, ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, η κατάσταση που επικρατεί είναι ακριβώς ίδια με εκείνη τη μέρα που τα υλικά έπεσαν ξαφνικά από το ταβάνι στο πάτωμα.

Υπενθυμίζεται ότι  για το θέμα είχε ξεκινήσει και έρευνα που διαπίστωσε κακοτεχνία. Όπως σημειώνει το τοπικό ΜΜΕ δεν πρόκειται για παλιές κατασκευές (που αυτές στέκουν αγέρωχες και δεν έχουν πάθει το παραμικρό τόσα χρόνια…) αλλά για νέες κατασκευές που έγιναν στο πλαίσιο της Ενεργειακής αναβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Ανικανότητα των υπευθύνων να εξασφαλίσουν την ασφάλεια

Παρέμβαση για το θέμα αυτό έκανε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος σημειώνοντας με νόημα «αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά και επικίνδυνα θα ήταν για γέλια. Ωστόσο, η νέα κατάρρευση της ψευδοροφής στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου δείχνει την ανικανότητα των υπευθύνων να εξασφαλίσουν την ασφάλεια ασθενών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού».

«Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί πάλι πανομοιότυπο γεγονός είχε τραυματιστεί ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, αλλά τελικά δεν φαίνεται να έβαλε μυαλό κανένας, αφού «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις (μήνες)» η ψευδοροφή ξαναέπεσε, ευτυχώς, από τις πληροφορίες που έχουμε, χωρίς τραυματισμούς», επισημαίνει.

«Μάλιστα, σε κοινοβουλευτική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) που είχαμε κάνει, θέταμε «τα αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με την άμεση αποκατάσταση των βλαβών που θα εξαλείψουν την επικινδυνότητα για ασθενείς και εργαζομένους, καθώς και για τη στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας, όπως και για το σχεδιασμό της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των υποδομών». Επιπλέον, είχαμε ζητήσει το πόρισμα του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ.

Επομένως, όσο και αν εμφανίζονται οργισμένοι στο υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ, ας κοιτάξουν να ολοκληρωθούν τα έργα σωστά για να μην έχουμε παρατράγουδα εις βάρος ασθενών και εργαζομένων», τονίζει καταληκτικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL